Ugrás a tartalomhoz

Hősies pontszerzés vezéráldozatokkal (videóval)

Mezőkövesd hírei

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)

Hősies küzdelemben, értékes pontot szerzett városunk felnőtt csapata a Diósgyőrben rendezett megyei rangadón. Labdarúgóink Sós kiállítása miatt, több mint egy félidőt emberhátrányban játszottak. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

 

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában Miskolcon léptek pályára Pintér Attila tanítványai szeptember 17-én. Együttesünk jó előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen a Budapest Honvéd elleni 3-1-es bajnoki sikert követően Rakamazon, a Magyar Kupában is továbbjutott, miután 2-0-ás győzelmet aratott Molnár és Pauljevics találataival. A DVTK háza táján ellenben nem volt ilyen jó a hangulat, a piros-fehérek ugyanis a legutóbbi hat bajnoki meccsükön mindössze egy pontot szereztek.

 
 
EGERSZEGI GÓL Mindkét csapat bátran kezdett, ennek köszönhetően jó iramú találkozót láthatott a kilátogató mintegy 3000 szurkoló, akik közül körülbelül 200-an mezőkövesdi sikerért szorítottak. A 6. percben az ex-mezőkövesdi Bognár lőtt távolról pontatlanul, a túloldalon 10 perccel később Sós 30 méteres kísérlete zúgott el a kapu mellett. Ezt követően a 21. percben Novothnyról pattant az alapvonalon túlra a labda, majd két perccel később Lipták fejelt közelről a bal felső sarok mellé. A 26. percben viszont a kövesdi drukkerek gólt ünnepelhettek. Egy remek bal oldali sarokrúgást követően Bacelic-Grgic ollózása után Egerszegi elé pattant a labda, majd állítgatás nélkül a kapu bal oldalába helyezett. Három perccel később megduplázhattuk volna az előnyt, amikor is Sós tolta meg jó ütemben a játékszert Lázár mellett, aki ezt követően elesett. A játékvezető lefújta az esetet, majd labda elrúgásért a kövesdi támadónak adott sárga lapot. A 37. percben Sós a 16-oson belül tolta meg a labdát és a védők szorításában a földre huppant. Bognár Tamás a támadónak felmutatta a 2. sárgát, majd a piros lapot, csapatunk pedig emberhátrányba került. A játékrész legvégén Mevoungou lépett ki és a remek szóló végén éles szögből kapura tüzelt, Rados azonban szépen védett.

HőSIES KÜZDELEM A második játékrészben fölényben futballozott a DVTK, de csapatunk szervezetten és fegyelmezetten védekezett. Az 56. percben Bognár előbb Lázár passzát követően a az oldalhálóba lőtt, újabb két perc elteltével pedig a kapufát találta el. Pontosan egy órányi játék után Vági bedobása Strestíkhez került, aki egy finom cselt követően éles szögből centikkel bombázott a keresztléc fölé. A 67. percben szerencsés körülmények között egyenlítettek a piros-fehérek, ugyanis Bognár jobb oldali beadását Novothny estében sodorta a hálóba. A 79. percben Makrai vette célba a ketrecet, Szeles azonban kivágta a labdát a gólvonalról. A 82. percben egy újabb jobb oldali diósgyőri beadás érkezett, a játékszer Vági lábáról csorgott ki. A 85. percben Lipták kemény belépőjét követően Mevoungou megsérült, a kövesdi középpályást néhány perccel később lekellett cserélni. A rendes játékidő utolsó percében Elek tüzelt távolról, lövését Dombó lábbal hárította. Csapatunk hősies küzdelemben tartani tudta az eredményt a csaknem 100 (!) percig tartó összecsapáson. A játékvezető a lefújás után Strestíket is kiállította.

Labdarúgóink 9 forduló után a 8. helyen állnak a tabellán 10 ponttal. Mögöttünk az MTK 9, a DVTK 8, míg a Paks és a Gyirmót 7-7 egységgel áll. A bajnokságot a Vasas vezeti 19 ponttal. SZERDÁN JÖN A PAKS Csapatunk legközelebb szeptember 21-én, szerdán 19 órától a közvetlen rivális Paksot látja vendégül a Városi Stadionban, míg szeptember 24-én, szombaton 18 órakor az éllovas Vasas vendégeként játszik. Ezt követően háromhetes szünet következik majd a bajnokságban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1)
Miskolc, 2950 néző, vezette: Bognár T. (Berettyán, Szalai)
DVTK: Rados – Tamás M., Lipták, Dausvili (Griffiths 57.p.), Makrai, Bognár, Murtaz, Elek, Nemes (Németh M. 46.p.), Novothny (Bacsa 82.p.), Lázár. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Szeles, Vági, Hudák, Egerszegi (Pauljevic 73.p.), Strestik, Mevoungou (Tóth B. 90+2.p.), Bacelic-Grgic, Molnár G. (Devecseri 44.p.), Sós. Vezetőedző: Pintér Attila
Gólok: Novothny (67.p.), illetve Egerszegi (26.p.)
Kiállítva: Sós (37.p.), Strestík (lefújás után)

Kapcsolódó hírek