Ugrás a tartalomhoz

Dráma a hajrában

Mezőkövesd hírei

Ceglédi KKSE – Mezőkövesdi KC 29-28 (13-17)

Drámai küzdelemben szenvedett vereséget városunk felnőtt csapata a bajnokság legutóbbi játéknapján Cegléden. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

 

A K&H férfi kézilabda liga 2. fordulójában a Pest megyei városban léptek parkettre Molnár Ferenc tanítványai szeptember 16-án. Az MKC három vereséget követően, míg a hazaiak egy-egy győzelemmel és vereséggel a hátuk mögött várhatták a rangadót.
Az első félidő nagy részében kiegyenlített játékot láthattak a drukkerek, a felek gyakorlatilag fej-fej mellett haladtak. Csapatunk ezzel együtt folyamatosan vezetett, a 10. percben 6-5-re, nyolc perccel később 10-9-re. Kézilabdázóink a kiegyenlített időszak után fokozatosan megléptek a Pest megyei gárdától és a 23. percben már 13-9-es, néhány perccel ezután pedig hatgólos, 16-10-es előnyben voltak. A hazaiak nem találták az ellenszert a hatékony kövesdi támadójátékra, így a szünetre megnyugtató, négy gólos előnnyel vonulhattak Grünfelderék.

ROSSZ HAJRÁ Fordulás után is az MKC akarata érvényesült. Együttesünk egészen a hajráig uralta a mérkőzést, és a ceglédiek erőfeszítései ellenére tartani tudta a magabiztos különbséget. Az utolsó 10 perc 27-21-es kövesdi vezetésnél kezdődött, ekkor azonban gyökeresen megváltozott a játék képe. A hazaiak óriási energiákat mozgósítottak a felzárkózás érdekében és rohamosan csökkentették a hátrányukat. Egy 5-0-ás ceglédi rohamot követően 6 perccel a találkozó vége előtt egyetlen gólra olvadt az előnyünk, ekkor 27-26-ra vezettünk. Erre Kiss Roland még válaszolt, de az utolsó 5 percben már csak három hazai találat született, Grbovic két hétméteresből és Megyeri akcióból szerzett találatával megfordították az eredményt a vendéglátók. Csapatunk 4 mérkőzés után pont nélkül áll a bajnokságban.

FONTOS RANGADÓ Kézilabdázóink legközelebb szeptember 24-én a Balmazújvárost látják majd vendégül Mezőkövesden. A rendkívül fontos bajnoki találkozó szombaton 18 órakor kezdődik majd a Városi Sportcsarnokban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ceglédi KKSE - Mezőkövesdi KC 29–28 (13–17)
Cegléd, 700 néző. V: Andorka, Hucker
Cegléd: Pallag – Lászlai 5, Bíró 5, Borsos, Szabó 2, Lepsényi 1, Gidai 3. Csere: Bősz, Mojszilov (kapusok), Andjelics 3, Perisics, Grbovics 5 (3), Megyeri 2, Tóth N., Hódi 3. Vezetőedző: Nagy Károly
MKC: Kovács J. – Szepesi 3, Vukics 3, Radnics 6, Grünfelder 1, Grigorjev 1, Vaskó 5. Csere: Holló B. (kapus), Trivkovics 1, Szelvaszjuk 2, Lókodi 2, Kiss R. 3 (1), Nagy N. 1. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 1/1

 

Kapcsolódó hírek