Ugrás a tartalomhoz

Gólyatábor 2016.

Mezőkövesd hírei

A Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma és Közgazdasági Szakgimnáziuma idén is Bogácson szervezete meg a gólyatábort, amelyre augusztus 22-től 24-éig került sor.

 

Idén 58 gólya érkezett meg hétfő reggel az őz úti szállásra. A 12 segítő és Gallik Gáborné tanárnő már hetek óta szervezte a programokat, így már egy összeszokott, felkészült csapat várta őket.
A regisztrálás és a szobák elosztása után a kis gólyák különböző színű karszalagokat kaptak, melyek alapján csapatokba rendeződtek, és kezdetét vették az ismerkedési feladatok. Később pontgyűjtő sorversenyekre és csapatjátékokra került sor.
A nap végére már kicsit jobban összeszoktak, megismerték egymást, így sokan már az új barátaikkal vettek részt az éjszakai sétán az erdőben, amely sok meglepetést tartogatott számukra. 
A második nap reggelén egy kis tornával indítottunk, ami nem esett mindenkinek annyira jól, hisz hajnali fél 5 volt. Délelőtt a csapatépítő feladatok után a 6 csapat felkészülhetett olyan feladatokra, amelyeket majd délután kellett előadniuk (tv műsorok bemutatása, rémtörténet írása, dalok átírása). 
Megérkeztek a leendő osztályfőnökök is a nap folyamán, akikkel osztálycímert, osztályzászlót, kampánybeszédet készítettek a leendő osztálytársak.
Este sor került a várva várt tábortűzre, ahol a WTN zenekar tartott nekünk előadást. 
Majd meghallgattuk csapatonként a rémtörténeteket és a pontok összesítése után kihirdettük a csapatversenyek eredményét és szétosztottuk a jutalmakat. 
Végül a gólyaeskü letételére került sor. 
Mindenki új élményekkel, barátokkal, sok mesélnivalóval térhetett haza. Reméljük jövőre is ilyen élvezetes tábort szervezhetünk leendő gólyáinknak.

Mille Anna és Szabó Petra (Diákönkormányzati vezetők)

Kapcsolódó hírek