Ugrás a tartalomhoz

Fölényes siker a rangadón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Balmazújvárosi KK 34-23 (15-12)

Magabiztos győzelmet aratott városunk felnőtt csapata a Balmazújváros ellen a bajnokság hétvégi játéknapján. Molnár Ferenc tanítványai a kiütéses sikernek köszönhetően megszerezték első pontjaikat a K&H férfi kézilabda ligában. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

 

 
 
Nagyon fontos találkozó várt együttesünkre szeptember 24-én, ugyanis kéziseink négy forduló után még pont nélkül álltak a bajnokságban. Ellenfelünk viszont jó formában várhatta a rangadót, Füzesi Ferenc gárdája ugyanis az előző körben három góllal felülmúlta a Komlót.

HULLÁMZÓ JÁTÉK Az összecsapás remekül kezdődött, az MKC koncentráltan, lendületesen és pontosan kézilabdázott, ennek eredményeként Vukic átlövés találatával a 4. percben 3-1-re vezettek a mieink. Csapatunk ezt követően kisebb hullámvölgybe került, ezt kihasználva a vendégek egyenlítettek, 4-4-re módosították az eredményt. A folytatásban az MKC újítani tudott és a 16. percben Radnic átlövésből szerzett találata után már 8-4-es kövesdi előny állt az eredményjelzőn. A vendégek azonban ismét felkapaszkodtak, 5 perccel a szünet előtt Hanták és Kekezovity vezérletével utolérték csapatunkat (11-11). A záró percek viszont újra kövesdi fölényben teltek, ennek köszönhetően három gólos előnnyel vonulhattak pihenőre kéziseink.

NAGY FÖLÉNYBEN Fordulás után az első akcióból gólt szereztek a hajdúságiak, melyre az MKC három találattal válaszolt. Füzesi Ferenc folyamatosan forgatta csapatát, de kézilabdázóink stabilan játszottak, ezért hosszú időre állandósult a 4-5 gólos különbség. A vendégektől Katzirz néhány perc alatt két kiállítást is begyűjtött a játékrész derekán, ezt kíméletlenül kihasználta az MKC és a 45. percben már 25-17-es fórt harcolt ki. A nagy előny birtokában az összecsapás záró 15 percében felszabadultan, szinte hiba nélkül játszottak kézilabdázóink. Az 57. percben Grigorjev átlövésgóljával két-számjegyűre duzzadt a különbség. A kövesdi drukkerek végül 11 gólos győzelemnek örülhettek.
Kézilabdázóink a sikernek köszönhetően egészen a 9. helyig léptek előre a tabellán. A bajnokság egyelőre nagyon szoros, hiszen csapatunk mellett a Balatonfüred, az Eger, a Gyöngyös, a Budakalász és a Balmazújváros szintén két pontos. A kieső helyen állók közül a Komló egy ponttal, míg az Orosháza pont nélkül áll.

EDZőMECCS ÉS BAJNOKI A Mezőkövesd legközelebb a 3. helyezett Csurgóhoz látogat a pontvadászatban. Az összecsapás október 1-jén, szombaton 18 órakor kezdődik a dunántúli városban. Kézilabdázóink három nappal korábban, szeptember 28-án, szerdán 18 órától egy edzőmérkőzést is le fognak játszani Mezőkövesden. Csapatunk ellenfele az Egyesült Arab Emirátusok egyik klubcsapata, a dubai Al Shabab lesz a Városi Sportcsarnokban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK 34-23 (15-12)
Mezőkövesd, 350 néző, vezette: Nagy, Túróczy
MKC: Holló B., Kovács J. (kapusok), Gulás, Pordán G. 1, Szepesi 6, Vaskó 2, Kiss R. 3 (3), Nagy N., Lókodi 5, Grünfelder 1, Radnics 6, Vukics 1, Trivkovics 2, Grigorjev 6, Salvasjuk 1, Kovács B.. Vezetőedző: Molnár Ferenc
BKK: Paul, Pajkó, Bagi (kapusok), Simovics 1, Temesvári, Korsós, Balázs 5, Katzirz 2, Vranac 2, Bali 2, Vakhnovich, Hanták 4, Tomics 2, Kekezovity 4, István, Gyimesi. Vezetőedző: Füzesi Ferenc
Hetesek: 3/3, ill. 2/2
Kiállítás: 4, ill. 10 perc

 

Kapcsolódó hírek