Ugrás a tartalomhoz

Kimaradt helyzetek, hazai siker (videóval)

Mezőkövesd hírei

Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (1-0)

Négygólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata az éllovas Vasas ellen rendezett bajnoki összecsapáson. Labdarúgóink több nagy lehetőséget is kidolgoztak a 90 perc alatt. (Fotó: www.vasasfc.hu)

 

 
 
Az OTP Bank Liga 11. fordulójában az élen álló fővárosi gárdához látogattak Pintér Attila tanítványai szeptember 24-én. Mindkét csapat vereséggel a háta mögött várhatta a mérkőzést, a hazaiak Gyirmóton 1-0-ra, míg csapatunk a Pakstól 3-1-re kapott ki a hétközi fordulóban.

ÍGÉRETES KEZDÉS Az összecsapást együttesünk kezdte aktívabban, a 4. percben Sós lépett ki remekül a védők között, életerős lövését azonban Nagy vetődve kiütötte. A 9. percben Egerszegi tüzelt a hazai térfél közepéről, Nagy magabiztosan fogta a kísérletet. A 17. percben egy labdaszerzést követően Strestík kapott jó indítást, majd remekül tálalt Bacelic-Grgic elé, aki nagy helyzetben centikkel a jobb alsó sarok mellé lőtt. A 23. percben újra csapatunk veszélyeztetett, de Sós élesen belőtt labdáját Strestík elől kivágták az utolsó pillanatban. A Vasas félóra elteltével adott először „életjelet” magáról, ekkor Remili sarokrúgását Saglik fejelte a kapu mellé. Két perccel később Ádám kellemetlen, távoli bombáját Dombó ütötte szögletre. A 43. percben Murka jobb oldali beadását követően kipattant a játékszer Dombóról, a jól helyezkedő Ádám pedig két lépésről a hálóba lőtt.

GYORS GÓL Fordulás után alig három perc elteltével Berecz lépett ki jó ütemben a kövesdi 16-oson belül, ahol Hudák elkaszálta. A büntetőt Ádám higgadtan a bal alsó sarokba gurította. Öt perccel később Bacelic-Grgic kínálta meg egy remek lövéssel Nagyot, aki a léc alól tornászta ki a játékszert. A 63. percben tovább nőtt a különbség, Murka jobb oldali beadását Berecz 11 méterről, kapásból vágta a hálóba. Csapatunk ezután sem adta fel, a félidő felénél Strestík kiváló szabadrúgása csattant a felső lécen, a kipattanóról pedig éppen csak lemaradt Bacelic-Grgic. Egy perccel később Strestík szerelte Vaskót, majd a háló tetejére emelt, Nagy ujjheggyel még hozzáért a játékszerhez. A szöglet után Hudák 12 méteres fejesét hárította a Vasas hálóőre. A 79. percben előbb Pavlov éles szögből megeresztett lövését védte Dombó, nem sokkal később Saglik kísérlete az oldalhálóban kötött ki. A 90. percben Czvitkovics bólintott a kövesdi kapu mellé két lépésről, egy perccel később viszont Saglik beadását Vida gólra váltotta, így a Vasas fölényes győzelmet aratott csapatunk ellen.
A Mezőkövesd Zsóry 11 fordulót követően 10 ponttal a 11. helyen áll a tabellán.

GYIRMÓTON FOLYTATJÁK A pontvadászatban háromhetes szünet következik. Csapatunk legközelebb Gyirmóton lép majd pályára bajnoki mérkőzésen. Az újoncok rangadója október 15-én, szombaton 15 óra 30 perckor kezdődik a gyirmóti Alcufer Stadionban.
B. K.

 
A mérkőzés végeredménye:
Vasas FC – Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (1-0)
Budapest, 2832 néző, vezette: Solymosi P. (Albert I., Berettyán P.)

Vasas: Nagy G. – Murka (Kleisz 65.p.), Vaskó, Debreceni, Ristevski, Hangya, Vida M., Berecz, Remili (Pavlov 74.p.), Ádám M. (Czvitkovics 68.p.), Mahir. Vezetőedző: Oenning Michael
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Hudák, Vági, Devecseri, Strestik, Kink (Pauljevic 59.p.), Egerszegi, Mevoungou, Bacelic-Grgic (Frőhlich 75.p.), Sós (Orosz 65.p.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólok: Ádám M. (43.p., 49.p., utóbbi 11-esből), Berecz (63.p.), Vida (91.p.) 

Kapcsolódó hírek