Ugrás a tartalomhoz

Hazai győzelem (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Csurgói KK – Mezőkövesdi KC 31-22 (17-13)

Magabiztos győzelmet aratott a Csurgó, a Mezőkövesd ellen rendezett bajnoki összecsapáson. (Fotó: cskk.hu)

 

Csapatunk október 1-jén a dobogóra pályázó dunántúli gárdához látogatott a K&H férfi kézilabda bajnokságban. Molnár Ferenc együttese jó hangulatban várhatta az összecsapást, miután egy héttel korábban 11 góllal legyőzte a Balmazújvárost, míg a somogyiak értékes pontot hullajtottak a sereghajtó Komló vendégeként.

REMEK NEGYEDÓRA Kézilabdázóink jól kezdtek, alaposan meglepték a házigazdákat. Molnár Ferenc gárdája a találkozó elejétől vezetett és egészen a 16. percig 2-3 góllal jobban állt a vendéglátóktól. Sótonyi László együttese ekkor egy 3-0-ás sorozattal átvette a vezetést és Szepesi hiába alakította 8-8-ra az állást, a záró 10 percben fokozatosan növelte előnyét a hazai alakulat, így a szünetre négygólos előnnyel vonulhattak.

A második félidőt nagyon rosszul indította az MKC, az 5-1-es hazai rohamot követően 7 gólra duzzadt a különbség, a 35. percben 21-14-es előnyben voltak a hazaiak. Csapatunk a jelentős különbség ellenére nagy akarással küzdött, de a támadásban elkövetett hibák, elsősorban a ziccerek pontatlan befejezése miatt nem tudott feljebb zárkózni. Az első játékrész felétől jobban és pontosabban játszó hazaiak összességében megérdemelten nyerték meg a találkozót.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, tudtunk nehézséget okozni a Csurgónak, addig fegyelmezetten is játszottuk. Ezután a hazaiak kapusa, Balogh Tibor túljárt az eszünkön. Harminc olyan lövésünk volt, amely a sáncban akadt el, vagy a kapus védte. Az ellenfél kapusteljesítménye 50 százalék körüli volt. Ilyen befejezésekkel, lövési százalékkal nem lehet nyerni. – értékelte a találkozót a klub honlapján Molnár Ferenc, az MKC vezetőedzője.

A Mezőkövesd jelenleg a 11. helyen áll a tabellán 2 ponttal. A kieső helyen állók közül a Balmazújváros 2 egységgel, míg az Orosháza pont nélkül áll.

PONTSZERZÉS REMÉNYÉBEN Molnár Ferenc tanítványai szerdán folytatják bajnoki szereplésüket, amikor is a 8. helyezett, a csapatunktól mindössze egy ponttal jobban álló Balatonfüred érkezik Mezőkövesdre. A felek október 5-én, szerdán 18 órától lépnek parkettre a Városi Sportcsarnokban.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Csurgói KK - Mezőkövesdi KC 31-22 (17-13)

Csurgó, vezette: Bócz, Wiedemann

Csurgó: Balogh T., Bartucz (kapusok), Varjú, Cavor 1, Halász L. 4, Gazdag, Hornyák, Pordán B. 3, Borut, Radjenovics 6 (3), Hanusz 1, Jerebie 2, Hadziomerovics 1, Rodrigues, Mikita J. 5, Asztrasapkin 3 (1). Vezetőedző: Sótonyi László

MKC: Holló B., Kovács J. (kapusok), Gulás, Pordán G., Szepesi 3 (1), Vaskó, Kiss R. 3 (3), Nagy N. 1, Lókodi 5, Grünfelder 3, Radnics 3, Vukics, Trivkovics 3, Grigorjev 1, Szelvasjuk, Kovács B.. Vezetőedző: Molnár Ferenc

Hetesek: 4/4, illetve 4/4

Kiállítás: 10, illetve 10 perc 

Kapcsolódó hírek