Ugrás a tartalomhoz

Biztató játék

Mezőkövesd hírei

Kecskeméti KSE – Mezőkövesdi KC 29-25 (13-15)

Négy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a Kecskemét vendégeként.
A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga nyitófordulójában presztízsrangadó várt Bécsiékre szeptember 2-án.

Az összecsapás első félidejében lendületesen és helyenként látványosan játszottak kézilabdázóink, ennek köszönhetően az első 30 perc döntő részében mezőkövesdi vezetés állt az eredményjelzőn. Az első játékrész hajrájában a Csurgóról kölcsönbe érkezett Pallag Péter bravúrjainak hathatós segítségével 2-3 gólos előnyre tett szert a Rosta csapat, melyet egészen a félidő végéig megőriztek Feketéék. A játékrész utolsó percében Dobó Zsoltot kizárták a játékvezetők sportszerűtlenség miatt.
A második félidő első percei nem hoztak lényeges változást, viszont ezután kiegyenlítettek a vendéglátók. Az utolsó 10 perc elején együtt haladtak a csapatok, majd Petroék a kövesdi hibákat kihasználva fokozatosan növelték a különbséget. A találkozó záró részében már nem tudtak újítani Lezákék, ennek eredményeként Kecskeméten maradtak a bajnoki pontok. Rosta István tanítványai a vereség ellenére jó játékkal rukkoltak ki, amely bizakodással töltheti el együttesünk szurkolóit. „A hazai csapatból kimagaslóan teljesített a két szlovák válogatott játékos, de az is látszott, hogy jó úton járunk. A mai találkozón hiányzott a rutin, de meccsről- meccsre érettebbek a játékosok és ezt a mai találkozón is bizonyították. Az összecsapás végére elfáradtunk, de jó mérkőzést játszottunk.” -hangsúlyozta Rosta István vezetőedző.

Együttesünk legközelebb a Csurgó ellen lép pályára hazai környezetben szeptember 10-én (szombaton) 18 órától a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kecskeméti KSE – Mezőkövesdi KC 29-25 (13-15)
Kecskemét, 300 néző. V.: Dobrovits, dr. Tájok.
Kecskeméti KSE: KISS O. – Vancsics 3, Petró 4 (1), BAKOS 7, Nagy T. 4 (1), SZABÓ P. 7, Varsandán M. 1. Csere: Nagy L. (k), BAJUSZ 1, Temesvári 1, Antal, Kupcsik, Tóth E., Dobó 1 vezetőedző: Avar György
Mezőkövesdi KC: HOLLÓ – Lezák 1, KORSÓS 5, Gyuris 2, ROSTA M., Morva 4 (2), NÉMETH 6 (2). Csere: PALLAG (k), Fekete L. 4, Bécsi, Nyikes 1, Molnár F. 1, Kupi, Kiss G., Szabó T 1 vezetőedző: Rosta István

Kiállítások: 14, illetve 12 perc
Kizárás: Dobó (három kétperces)
Büntetők: 2/2, illetve 5/4

Kapcsolódó hírek