Ugrás a tartalomhoz

Jubilált a Szent István Katolikus Általános Iskola

Mezőkövesd hírei

 

Alapításának 90. és újraindításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Szent István Katolikus Általános Iskola. Az intézmény jubileumi ünnepségét október 7-én rendezték meg.

Az eseményen elsőként Nyeste István igazgató bemutatta az iskola történetét az alapítástól egészen napjainkig. Beszédében kiemelte, hogy kettős jubileumot ünnepel az intézmény, hiszen idén van alapításának 90., újraindításának 25. évfordulója. 
Az intézmény igazgatójának gondolatai után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője mondott beszédet, amelyben méltatta a nagy múltú iskolát. Tállai András azt is kiemelte, hogy az intézmény fontos szerepet tölt be a város életében, a gyermekek vallásos nevelésében. 
Ezt követően dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a jubiláló intézményt. A jeles évforduló tiszteletére az önkormányzat nevében dr. Fekete Zoltán egy zászlót ajándékozott az iskolának. 
A program az oktatási intézmény történetét bemutató film vetítésével folytatódott, amelyet az iskola egykori diákja, Tóth István készített el.  A video megtekintése után az iskola jelenlegi és egykori diákjainak műsorát tekinthették meg résztvevők. 
Az ünnepség után hálaadó szentmisén vettek részt az iskolások a Jézus Szíve templomban, amelyet dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrált.  
Mindemellett október 7-én „Múltunk és jelenünk” címmel kiállítást rendeztek be az iskola tornatermében, ahol egykori könyveket, füzeteket, naplót, bizonyítványokat, fotókat láthattak az érdeklődők.
M. Zs.

Kapcsolódó hírek