Ugrás a tartalomhoz

Miniszteri kitüntetés

Mezőkövesd hírei

Kiemelkedő színvonalon végzett munkájáért Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a mezőkövesdi Tóth Imre épületbádogos mester. (Fotó: kormany.hu)

Tóth Imrét, a Mezőkövesd és Vidéke Általános Ipartestület javaslatára, az IPOSZ előterjesztésére jutalmazták az 1956-os Forradalom és Szabadságharc alkalmából szervezett nemzeti ünnepen Budapesten. Az elismerést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a vállalkozónak, akit éppen 30 esztendeje tölti be az IPOSZ mezőkövesdi szervezetének elnöki tisztségét.

Az épületbádogos mester 1976-ban váltotta ki az iparengedélyét, és immár négy évtizede tagja a 130 éves ipartestületnek. Kiemelkedő szakmai tudásának, valamint a közösségért végzett munkájának elismeréseként választották meg a mezőkövesdi IPOSZ elnökének 1986-ban, amit mind a mai napig önzetlenül, társadalmi munkában lát el. 
Varga Mihály az 1956-os Forradalom és Szabadságharc kitörésének 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a gazdasági élet megbecsült szereplőinek, illetve az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek adott át elismeréseket. Az ünnepségen kilencen Magyar Gazdaságért Díjat, huszonegyen Lónyay Díjat, míg ötvenheten Miniszteri Elismerő Oklevelet vehettek át.

B. K.

Kapcsolódó hírek