Ugrás a tartalomhoz

Közelebb a négyesdöntőhöz

Mezőkövesd hírei

Eger SBS Eszterházy – Mezőkövesdi KC 24-31 (11-16)

Magabiztosan nyert, így továbbjutott a Magyar Kupában városunk felnőtt csapata. Kézilabdázóink a szomszédvár Eger ellen diadalmaskodtak. (Fotó: kovesdisport.hu)

 

Nehéz összecsapás várt együttesünkre a sorozat 3. fordulójában, hiszen a hozzánk hasonlóan NB I-es Eger otthonában játszottak a Molnár-fiúk október 26-án. A felek szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt találkoztak a kupában, akkor kézilabdázóink -szintén Egerben- 32-22-re legyőzték a Heves megyei gárdát. Idén a bajnokság nyitófordulójában játszott egymással a két csapat, szeptember elején az egriek 21-20-ra győztek Mezőkövesden. 

REMEK TELJESÍTMÉNY A mérkőzés ezúttal is remekül kezdődött, Grünfelder leindításból lőtt góljával 4-1-re vezettünk a 7. percben. A megszerzett előnnyel jól sáfárkodtak kéziseink, Tóth Edmond csapata nem tudott felzárkózni, Lókodi átlövésből szerzett találata után 10-6-os előnyben voltunk a 20. percben. A játék képe a folytatásban sem változott, együttesünk 5 gólos fórral vonult a szünetre.
A második játékrészt ugyanúgy indították Molnár Ferenc tanítványai, mint az első 30 percet, az újabb 4-1-es sorozatnak köszönhetően pedig a 35. percben már 20-12 állt az eredményjelzőn. Ezt követően felváltva potyogtak a gólok, de 25-17-es vezetés után hullámvölgybe kerültünk. Csapatunk 10 perc alatt mindössze egy gólt szerzett, ennek ellenére az egriek nem tudtak jelentősen faragni a hátrányukból, ugyanis Holló több nagy bravúrt is bemutatott a gólvonal előtt. Kéziseink a meccs záró periódusában ismét elkezdték szórni a gólokat és a végén hét gólos sikerrel biztosították helyüket a legjobb 8 között. 
Csapatunknak már csak két párharcot kell sikerrel megvívniuk ahhoz, hogy zsinórban harmadszor is bejussanak a sorozat négyesdöntőjébe. A következő forduló hivatalos játéknapja február 4-e lesz.

PRESZTÍZSRANGADÓ Kézilabdázóink legközelebb a bajnokságban lépnek parkettre, amikor is a B. Braun Gyöngyöst fogadják. A szomszédvári presztízsrangadó október 30-án, vasárnap 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. 
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Eger SBS Eszterházy - Mezőkövesdi KC 24-31 (11-16)
Eger, 600 néző, vezette: Horváth, Marton
Eger: Stochl, Repóth, Mátrai (kapusok), Szűcs, Kiss, Szabó 5, Dutra 3, Lezák 2, Bajorhegyi, Vancsics, Padla 3, Radojevics 4, Dobó 1, Menyhárt 3, Antl, Petró 3. vezetőedző: Tóth Edmond
MKC: Kovács J., Holló B. (kapusok), Gulás, Kovács B., Pordán G. 2, Szepesi 6, Vaskó 2, Kiss R. 1, Nagy N., Lókodi 4, Grünfelder 3, Radnics 3, Vukics 3, Trivkovics 2, Selvasjuk 5. Vezetőedző: Molnár Ferenc
Hetesek: 4/3, ill. 2/1
Kiállítás: 6-6 perc

Kapcsolódó hírek