Ugrás a tartalomhoz

Kiváló formában (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 1-0 (0-0)

Zsinórban harmadik győzelmét aratta, így már a 6. helyen áll a bajnokságban városunk felnőtt csapata. Labdarúgóink hétvégén az MTK együttesét győzték le hazai környezetben. (Fotó: Mezőkövesd Zsóry)

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában „tabellaszomszédok” találkoztak Mezőkövesden, ugyanis a 6. helyezett fővárosi gárda látogatott a 7. helyen álló együttesünkhöz október 30-án. A két csapat 16-16 ponttal állt a játéknap előtt, így kiegyenlített mérkőzésre számíthattak a kilátogatók. 

 
 
KIMARADT HELYZETEK Nem indult jól a találkozó, a vendégek ugyanis már az első percben vezetést szerezhettek volna, azonban Kanta ziccerét Tujvel nagy bravúrral hárította. A 7. percben Ramos fejesét védte magabiztosan együttesünk kapusa, majd a túloldalon Kink távoli kísérletét fogta Petkovic a 11. percben. Négy perccel később a fővárosiak egy villámgyors kontra végén kerültek helyzetbe, Ramos azonban a bal alsó sarok mellé perdített. A félidő további részében jobbára a küzdelem dominált, de így is akadtak nagy lehetőségek a csapatok előtt. Félóra elteltével Kanta vette célba a kövesdi kaput a 16-oson belülről, azonban kísérlete jócskán fölé szállt, a 34. percben pedig Gohér felívelt indítását Molnár lőtte kapásból a fővárosi kapu mellé. A félidő utolsó percében Strestík ragyogó beadására Molnár érkezett a hosszú oldalon, előle az utolsó pillanatban Okuka és Petkovic közösen tisztázott.

BOMBAGÓL Fordulás után is a küzdelem dominált, az első veszélyes lehetőség egy órányi játék elteltével adódott, Vogyicska viszont nagy helyzetben nem találta el a kövesdi kaput. A 64. percben Kink lőtt távolról centikkel a bal alsó mellé, két perccel később pedig az MTK-tól leigazolt Strestík lövése zúgott el a jobb sarok mellett. Csapatunk negyedórával a meccs vége előtt megszerezte a vezetést. Egy jobb oldali szöglet után Bacelic-Grgic készítette le a labdát Gohérnak, aki mintegy 24 méterről kapásból bombázott a bal alsó sarokba. A fővárosiak a hajrában fölényben játszottak, de a 85. percben Nikac, majd a ráadásban Torghelle fejese is a jobb alsó sarok mellé szállt, így csapatunk a Gyirmót és a Haladás után zsinórban harmadszor söpörte be a győzelemért járó pontokat.
Labdarúgóink 14 forduló után 19 ponttal az előkelő 6. helyen állnak a tabellán. Kieső helyen jelenleg az egyaránt 12 pontos DVTK és Paks áll.

FOLYTATÁS DEBRECENBEN Csapatunk legközelebb november 5-én, szombaton 15 óra 30-tól Debrecenben lép majd pályára bajnoki mérkőzésen.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 1-0 (0-0)
Városi Stadion, 1815 néző, vezette: Berke B.
Mezőkövesd: Tujvel – Szeles, Vági, Gohér, Hudák, Egerszegi (Bacelic-Grgic 57.p.), Strestík, Mevoungou, Molnár (Sós B. 63.p.), Diallo, Kink (Vosahlík 79.p.). Vezetőedző: Pintér Attila
MTK: Petkovic – Okuka (Baki 82.p.), Torghelle, Ramos, Kanta, Vogyicska, Dragan, Poór, Vass Á. (Nikac 82.p.), Korozmán (Varga Sz. 65.p.), Vadnai. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gól: Gohér (75.p.)

Kapcsolódó hírek