Ugrás a tartalomhoz

Csodavilággyökerek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Sugár Mátyás közelmúltban megjelent Csodavilággyökerek című könyvét mutatták be az érdeklődőknek a Közalkalmazottak és Köztisztviselők Nyugdíjas Klubjának november 7-ei összejövetelén. 

A mezőkövesdi származású szerzővel a mű tartalmáról, mezőkövesdi emlékeiről Csirmazné Cserványák Ilona beszélgetett. A több mint 400 oldalas könyv megírásának ötletét az adta, hogy a korábbi, fehér partizánokról szóló művéhez folytatott kutatómunkája során számos mezőkövesdi emléket, anyagot sikerült gyűjtenie. 
A kötetben Sugár Mátyás családjáról, gimnáziumi élményeiről, a világháború és 1956 mezőkövesdi eseményeiről, valamint az 1944-1959 közötti időszak történéseiről ír. 
A művet számos fekete-fehér és színes fotó teszi szemléletessé, köztük 75 oldalon az 1956-os eseményeket követő bírósági kihallgatások, ítéletek dokumentumai is.
A kötetet Nagy István, a Szent László Gimnázium egykori igazgatója és Juhász Mónika, a Városi Könyvtár szakmai vezetője lektorálta.
A könyvet az érdeklődők a mezőkövesdi Városi Könyvtárban is megtalálhatják, amelyből egyébként 100 példány készült magánkiadásban.
M. Zs.

 

Kapcsolódó hírek