Ugrás a tartalomhoz

Interjú Tállai András klubelnökkel

Mezőkövesd hírei

Remekül szerepel a Mezőkövesd Zsóry FC felnőtt labdarúgócsapata az utóbbi időszakban, 5 mérkőzés mérlege: 4 győzelem és 1 döntetlen. A Videoton elleni diadalt követően Tállai Andrást, a klub elnökét kértük a teljesítmény értékelésére.

– Minek köszönhető a csapat pozitív szériája?
– A siker közös munka eredménye, különösen egy csapatsport esetében. Mindenki hozzáteszi a tudását, saját teljesítményét: a játékosok, a szakmai stáb, az edzők, a klubvezetés, a szurkolók. Úgy érzem, most kezd beérni az a hosszú évek óta tartó küzdelem, melyet a helyi labdarúgásért végeztünk: hiszen a Mezőkövesd a 12 csapatból álló első osztályban is megállja a helyét. A sikerünk több pilléren áll: fontosnak tartom, hogy a klubvezetés nem mondott le a célkitűzéseiről, arról, hogy városunkban jó minőségű, szórakoztató játékot produkáló csapat jöjjön létre, és ehhez megteremtettük a megfelelő körülményeket is. A Mezőkövesdben jó szellemű labdarúgók játszanak, és van köztük több kivételesen jó futballista is. Ami a legfontosabb, csapatként tudnak futballozni és motiváltak, győzni akarnak, képesek egymásért küzdeni.

– Mekkora szerepe van ebben Pintér Attila személyének?
– Vezetőedzőnknek sokat köszönhetünk: Pintér Attila bebizonyította, hogy ért a futballhoz és megfelelő szaktudással állít össze és vezet egy profi csapatot. A tabellán 5. helyen szereplő Mezőkövesd Zsóry FC-t csak olyan csapatok előzik meg, melyeknek külföldi edzőjük van. Ilyen értelemben jelenleg Pintér Attila az NB I legjobb magyar edzője.

– Többen járnak szurkolni az első osztályban?
– Mezőkövesden mindig is nagy volt és most is komoly igény van a csapatsportokra, így a futballmérkőzésekre is. Mikor még megye 1-es gárdánk volt, akkor is sokan jártak a meccsekre, és amióta újra NB I-es a csapat, folyamatosan növekszik a nézőszám. A bajnokesélyes Videotont több mint 2000 néző előtt sikerült legyőznünk. Az utóbbi időszakban egy fiatal szurkolói gárda alakult, mely kb. 30-50 tagból áll. Nagy öröm, hogy nem csak a hazai, hanem az idegenben játszott mérkőzéseken is lelkesítik a játékosokat. Különleges élmény volt a Fradi ellen játszott meccsen azt hallani, hogy a Groupama Arénában a mezőkövesdi drukkerek túlharsogják a Ferencváros szurkolóit. Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban is kb. 200 kövesdi buzdított. A sikerhez elengedhetetlenek a szurkolók, akik nem csak a jóban, hanem a hullámvölgyekben is kitartanak mellettünk.

– Milyen eredményt vár a csapattól?
–  A realitás talaján maradunk: a célunk továbbra is a bennmaradás. Egy újonc gárdának egy 12 csapatos bajnokságban nem lehet más célja, csak az NB I-ben maradás. Jelenleg 23 pontunk van, ha még ennyit szerzünk, biztosan benn fogunk maradni. Azon leszünk, hogy ez sikerüljön. Hajrá, Mezőkövesd!    
Sz. B. Á.

Kapcsolódó hírek