Ugrás a tartalomhoz

Tisztelni és szeretni kell az időseket

Mezőkövesd hírei

Szurovi-Halászné Iván Ilona, sályi házigondozó kapta meg idén a Szent Erzsébet-díjat. A szociális dolgozók ünnepét november 24-én tartották meg városunkban.

A Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ minden év őszén megszervezi a Szociális Munka Napjának ünnepségét városunkban, amelyen az elesettekért, kirekesztettekért, támogatásra és segítségre szorulókért dolgozó szakembereknek mondanak köszönetet a felelősségteljes, áldozatkész és nagy szakmai alázattal végzett munkájukért. 
Az eseményen Szarka Melinda intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a szociális dolgozók munkája szeretetszolgálat, tevékenységük középpontjában az ember áll. Hozzátette, hogy az emberi testtel és lélekkel foglalkozni hatalmas művészet és óriási feladat. 
Az eseményen dr. Medvegy János apát, plébános mondott beszédet, amelyben kiemelte az irgalmasság fontosságát, annak lelki és fizikai gyakorlását – például a betegek látogatását, az éhezők, a rászorulók, a szegények gyámolítását, segítését, a szomorúak vígasztalását, stb. – a mindennapokban. 
Ezen az ünnepen adják át az Árpádházi Szent Erzsébet-díjat, amelyet ebben az évben a házi segítségnyújtás területén dolgozó, Szurovi-Halászné Iván ILona sályi házigondozónak ítéltek oda. Szurovi-Halászné Iván Ilona egészségügyi szakiskolát végzett Miskolcon, szociális otthoni ápoló – gondozó szakon. 1984 – 2009 között a tokaji Időskorúak Otthonában.
2009. januárjától dolgozik a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központjában, Sály településen házi gondozóként. 
– 1984 óta az idősekért dolgozok. Imádom az idős embereket. Ez a díj nagyon meglepett, de nagy öröm és nagy megtiszteltetés, bár úgy gondolom, hogy mindannyian lelkiismeretesen végezzük a munkánkat az idősek szolgálatában. Az idős embereket tisztelni, becsülni, szeretni kell, úgy, mintha a saját szüleink, nagyszüleink lennének. ők nagyon ragaszkodóak, sok esetben velünk, házigondozókkal olyan dolgot is megosztanak, amelyet másnak, még a családtagjaiknak sem mondanak el. Szeretetükkel minden nap erőt adnak nekünk a folytatáshoz, a következő új nap nehézségeinek leküzdéséhez  – mondta el meghatódottan a díjazott. 
Az elismeréssel járó emlékvázát, virágot és oklevelet dr. Fekete Zoltán polgármester, dr. Medvegy János apát, plébános és Szarka Melinda intézményvezető adta át a 2017-ben nyugdíjba vonuló díjazottnak. 
Az eseményen a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort. 

M. Zs.

Kapcsolódó hírek