Ugrás a tartalomhoz

Tovább tart a jó sorozat

Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-0)

Újabb értékes pontot szerzett városunk felnőtt csapata az OTP Bank Ligában. Labdarúgóink az Újpest vendégeként, hátrányból felállva játszottak döntetlent.

A bajnokság 17. fordulójában az együttesünkhöz képest egy pontos hátrányban lévő Újpest fogadta Pintér Attila gárdáját november 26-án. A Szusza Ferenc Stadion felújítása miatt Kecskeméten rendezett összecsapás kövesdi lehetőségekkel kezdődött és a 30. percben Vági be is vette a kaput, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Ezt követően mindkét oldalon akadtak ígéretes helyzetek. A fővárosiak a 39. percben Lázok ollózásával okoztak veszélyt a 39. percben, míg labdarúgóink Strestík két szabadrúgása után szerezhettek volna vezetést. Az első esetnél a 41. percben Windecker kézzel ért a labdához, a játékvezető tovább engedte a játékot, a ráadásban elvégzett szabadrúgás pedig centikkel a kapu mellé szállt. 

GYORS GÓLVÁLTÁS Az 51. percben vezetést szerzett az Újpest, miután Hudák, Bardhival szemben elkövetett szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Andric higgadtan a kapu jobb oldalába lőtte. Az egyenlítésre mindössze három percet kellett várni, Strestík remek indítását követően Molnár sprintelt végig a hazaiak térfelén, majd önzetlenül Pauljevicshez passzolt, aki néhány lépésről a léc alá helyezett. A hátralévő időben Andric előtt adódott a legnagyobb gólszerzési lehetőség, azonban az újpesti támadó a bal oldali kapufát találta el, így pontosztozkodással zárult a mérkőzés.
– Ma egy nagyon fegyelmezett és agresszívan játszó csapattal találkoztunk. A mérkőzés, főleg a második játékrész nagyon jó ritmusban zajlott, annak ellenére, hogy nem volt olyan jó a talaj minősége. A megszerzett egy ponttal nem vagyok elégedett – értékelte a találkozót Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője.
– Nehéz talajú pályán jó mérkőzést játszottunk, mindkét fél megtett mindent a három pontért. A tizenegyes után hamar egyenlítettünk, nem érdemtelenül – mondta egyebek mellett Pintér Attila a lefújás után.
 Labdarúgóink 24 ponttal a 6. helyen állnak a tabellán. A bajnokságot a Vasas vezeti 31 ponttal, míg kieső helyen jelenleg a Paks és a Gyirmót áll, 17, illetve 13 egységgel.

REAC UTÁN FRADI Csapatunk ezen a héten két tétmérkőzést fog lejátszani. A Pintér-fiúk a Magyar Kupában a budapesti Rákospalotai EAC gárdájához látogatnak. Az NB III-as csapat elleni találkozó november 29-én, kedden 16 órakor kezdődik majd a fővárosi Budai II. László Stadionban.
Együttesünk december 3-án, szombaton 15 óra 30-kor a Ferencvárost látja vendégül a Városi Stadionban. A mérkőzés előtt folytatódik a Mezőkövesd Zsóry FC és a Magyar Vöröskereszt közös játékgyűjtő jótékonysági akciója, melynek keretében ismét várják a szurkolói felajánlásokat a stadion bejáratainál. 
A Pintér-fiúk idei utolsó bajnoki mérkőzésüket december 10-én, 15 óra 30-kor játsszák le a Budapest Honvéd vendégeként.
B. K.

Kapcsolódó hírek