Ugrás a tartalomhoz

Parádés győzelem a címvédő ellen (videóval)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)

Bravúros sikert ért el városunk felnőtt csapata a bajnoki címvédő fővárosi gárda ellen a pontvadászat hétvégi fordulójában. Együttesünk Molnár és Bacelic-Grgic találataival győzte le a zöld-fehéreket. (Fotó: mezokovesdzsory.hu)

Több mint 3500 néző előtt, fantasztikus hangulatban vonultak pályára a csapatok az OTP Bank Liga 18. játéknapján, melynek keretében hazánk egyik legerősebb együttese tette tiszteletét a Városi Stadionban december 3-án. Az összecsapást a 3. helyezett Fradi várhatta jobb pozícióból, Pintér Attila gárdája a 6. helyről, de a legutóbbi hat meccsét veretlenül abszolválva „futott neki” a mérkőzésnek. Az összecsapás előtt a Pénzügyőr Zenekar műsora szórakoztatta a közönséget, majd Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE elnöke a 100. NBI-es fellépését ünneplő Vági Andrást és Marek Strestíket köszöntötte. A találkozó a repülőszerencsétlenségben elhunyt Chapecoense játékosainak és vezetőinek tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődött.

GÓL A HAJRÁBAN A mérkőzés első 20 percében a Ferencváros dominált, de Lovrencsics ígéretes lövésén és Seungwoo veszélyes beadásán kívül nem tudtak komolyabb lehetőséget kidolgozni a fővárosiak. Az első ziccer labdarúgóink előtt adódott, a 29. percben, amikor is Molnár indítását és Bacelic-Grgic zseniális sarkazását követően Strestík lépett ki a védők között, de a jobb alsó sarok mellé gurított. Az ellentámadás végén Seungwoo szinte teljesen lekopírozta Strestík lehetőségét, azonban ő sem találta el a kaput. A 43. percben vezetést szerzett együttesünk, egy szép kontra végén Bacelic-Grgic indította Molnárt, aki Nalepát megelőzve okosan a bal alsó sarokba gurított.

GYÓGYULJ MEG, VIKTOR! A szünetben a Pénzügyőr Zenekar előadásában egy új mezőkövesdi induló is felcsendült. A kezdőrúgást Szabó Viktor, a Mezőkövesd Zsóry SE súlyos betegségben szenvedő U15-ös korosztályú játékosa végezte el, akinek a gyógyulására adományt is gyűjtöttek a mérkőzés előtt. A mezőkövesdi klub vezetősége minden labdarúgást szerető embert arra kér, hogy lehetőségei szerint támogassa a csontrákban szenvedő fiút és családját.
A támogatásokat a klub székházának emeleti titkárságán személyesen, vagy a Mezőkövesd Zsóry SE számlájára, a 11734107-20103356 számra is eljuttathatják. Kérik, hogy a Megjegyzés rovatba írják be a fiú nevét.

 
 
VESZÉLYES KONTRÁK Csapatunk fordulás után azonnal megduplázhatta volna az előnyét, de Molnár kiugratása után Bacelic-Grgic lövésénél jól helyezkedett Dibusz, aki megmentette csapatát az újabb bekapott góltól. Az 53. percben Busai került helyzetbe, viszont rosszul találta el a játékszert, amely elsuhant a jobb oldali kapufa mellett. Négy perccel később ismét betalált a Mezőkövesd, azonban Strestík szabadrúgása után Vági lesről csúsztatott a kapuba, ezért a játékvezető érvénytelenítette a gólt. Negyedórával a mérkőzés vége előtt újabb villámgyors kövesdi kontra futott a gyepen, Strestík tökéletes ütemben tálalt Kink elé, akinek a lövését Dibusz szép vetődéssel hárította. Öt perccel később újfent mezőkövesdi akciót láthattak a drukkerek. Molnár labdaszerzése után Pauljevics iramodott meg a bal szélen, miközben faképnél hagyta a bizonytalankodó Dilavert. A kövesdi játékos lövésébe önfeláldozóan bevetődő Nagy Dominik kezére pattant a labda, Szabó Zsolt játékvezető pedig a büntető pontra mutatott. A 11-est Bacelic-Grgic higgadtan a kapu közepébe helyezte, ezzel csapatunk történelmi győzelmet aratott, ugyanis először múlta felül Magyarország egyik legnépszerűbb együttesét.
Labdarúgóink a szép sikernek köszönhetően 27 ponttal az 5. helyen állnak a tabellán.

ZÁRÁS PESTEN Együttesünk az őszi zárófordulóban a 3. helyezett Budapest Honvédhoz látogat. Az összecsapás december 10-én, szombaton 15 óra 30-kor kezdődik a Bozsik Stadionban.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 3562 néző, vezette: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Molnár (45.), Bacelic-Grgic (81.).
Mezőkövesd: Tujvel – Szeles, Gohér, Hudák, Vági, Mevoungou (Devecseri 90.p.), Hegedűs (Tóth B. 52.p.), Bacelic-Grgic, Strestík, Kink (Pauljevic 76.p.), Molnár. Vezetőedző: Pintér Attila
FTC: Dibusz – Lovrencsics (Radó 46.p.), Busai (Böde 64.p.), Hajnal, Leonardo, Pintér Á., Gera, Sengwoo, Cukic, Dilaver, Nalepa. Edző: Máté Csaba

Kapcsolódó hírek