Ugrás a tartalomhoz

Futottak, adakoztak

Mezőkövesd hírei

Három távon mintegy 80 sportoló részvételével zajlott le idén a III. Matyó Mikulás-futás. A jótékonysági sporteseményen ezúttal is csokit gyűjtöttek a szervezők a rászorulóknak.

A Kavicsos-tó és Szabadidőparkban rendezett eseményen a közös bemelegítést követően elsőként a legkisebbek futottak. Győri Miklós szervezőtől megtudtuk, hogy a klasszikus 800 méteres távon a kisgyerekeket, az 1500 méteres távra elsősorban az általános iskolásokat várták, míg a 7,5 km-es versenyt főleg a felnőttek részére rendezték. A leghosszabb távon több profi futó indult, akik az időeredményeiket tekintve jó teljesítményt nyújtottak, hiszen az élen állók mintegy félóra alatt abszolválták a 7500 métert. A Mikulás-futáson részt vett Szepesi István, a Mezőkövesdi KC NB I-es felnőtt csapatának játékosa.
– A Budakalász elleni kellemetlen vereség után úgy gondoltam, hogy egy kicsit felfrissítem magam a szabadban. Ez nem sikerült teljesen, mert a végére kicsit elfáradtam, de ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam. Örülök annak, hogy ezzel a gyerekeket is támogathatjuk – mondta Szepesi István.
– Örülök, hogy olyanok is tiszteletüket tették a versenyünkön, akik ugyan nem indultak, de a résztvevőkhöz hasonlóan hoztak egy-egy tábla csokit. Ezzel kapcsolatban szeretném kiemelni, hogy a Magico Ultras tagjai, több mint 100 tábla csokoládét gyűjtöttek össze a rászorulók részére – mondta Győri Miklós, a verseny szervezője, aki hozzátette, hogy az édességeket a Magyar Vöröskereszt Dél-borsodi Területi Szervezete juttatja majd el a gyerekekhez.
A szervezők a futás után mézeskaláccsal, forró teával és zsíros kenyérrel kedveskedtek a sportolóknak, valamint értékes ajándékokat sorsoltak ki közöttük. A Matyó Futó Klub a Mikulás-futás után a tervek szerint jövő nyáron rendez majd ismét versenyt városunkban.
B. K.

Kapcsolódó hírek