Ugrás a tartalomhoz

Jubilál az IPOSZ (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Fennállásának 130. évfordulóját ünnepli ebben az évben a Mezőkövesd és Vidéke Általános Ipartestület. A jubileumi eseményről évértékelővel egybekötött évzáró közgyűlésen emlékeztek meg.

Az ünnepi műsort követően Tóth Imre, a helyi szervezet elnöke a kézműves ipar, valamint a mezőkövesdi ipartestület története mellett beszámolt az elmúlt év eseményeiről, továbbá a szervezet pénzügyi helyzetéről is tájékoztatta a tagságot december 6-án. 
Németh László, az IPOSZ elnöke a kézművesek és iparosok társadalmi és gazdasági szerepéről beszélt. Kiemelte például a pályaorientációs szakképzés és a szakember utánpótlás biztosításának fontosságát.
Kovács J. Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke az iparosságról, a kézműves termékek értékéről osztotta meg gondolatait. Elmondta, hogy az iparosok, saját kezükkel és tudásukkal hozzáadott értéket teremtenek, ami rangot és megbecsülést ad a készítőknek. 

FONTOS A KISIPAR Dr. Fekete Zoltán polgármester a kisipar jelentőségéről, az életünkben, valamint a városban betöltött szerepéről beszélt. Kiemelte, hogy egy várost nem csak a turisztikai látványosságok határozzák meg, hanem az is, hogy az ott élők megtalálják azokat a szolgáltatásokat, amelyekre szükségük van a mindennapokban. A városvezető hozzátette, az önkormányzat a továbbiakban is minden segítséget megad az IPOSZ, illetve a helyi vállalkozások támogatására.
 

 
 
Csirmaz István, a Széchenyi István Katolikus Középiskola igazgatója elmondta, hogy a Kormány jelentős mértékben támogatja a szakemberképzést, egy tanuló az iskolai évek alatt összesen akár mintegy 1 millió Ft-ot is kaphat támogatásként. Az elmúlt évekhez hasonlóan az IPOSZ tagjainak felajánlotta az ingyenes informatikai képzés mellett az oktatási intézmény teherszállító járművét, amit a vállalkozók alkalomszerűen igénybe vehetnek.

SZALAGKÖTÉS, KITÜNTETÉSEK Az ünnepség keretében Németh László elnök emlékszalagot kötött az IPOSZ zászlajára, amit özv. Skaruba Antalné Erzsike néni lengetett meg. Ezt követően kitüntetéseket vehettek át a mezőkövesdi ipartestület tagjai, köztük a szervezet legrangosabb elismerését, az IPOSZ-díjat, amit Nyikes István melegburkolónak ítélt oda az országos elnökség. A Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatában Fehér Tibor fazekas részesült. Az elismeréseket Németh László elnök adta át. A közgyűlés végén tortával és állófogadással ünnepelték a szervezet jubileumát a jelenlévők.
B. K.

Kapcsolódó hírek