Ugrás a tartalomhoz

Új műszerek a rendelőintézetben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Több mint egymillió Ft értékben támogatta a mezőkövesdi egészségügyet Mága Zoltán hegedűművész.

A december 9-én rendezett ünnepség keretében Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész két 24 órás ambuláns vérnyomásmérő műszert és egy új szemészeti lencsesort adományozott Mezőkövesd és Környéke Lakosságának Egészségéért Alapítvány, ezáltal a Mezőkövesd Városi Önkormányzat Rendelőintézete részére. Az eszközöket dr. Tóth József orvos-igazgató vette át.

 


ÁTADÓ Az ünnepség keretében az intézmény vezetője köszönetet mondott a felajánlásért. Elmondta, a két vérnyomásmérő nagy előrelépést jelenthet a szív- és érrendszeri betegségek esetén a diagnózis felállításában, valamint a szemészeti eszköz is nagy segítséget nyújthat majd a vizsgálatok során.
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti- és adóügyekért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője az ünnepségen elmondta, fontos, hogy odafigyeljünk mások problémáira és ezeken lehetőségeinkhez mérten igyekezzünk segíteni. A politikus emellett méltatta a hegedűművészt és megköszönte a térség számára nyújtott segítségét.
A hegedűművész köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatta a jótékonysági missziót. Hozzátette, a Hangok és Harangok koncertsorozat sikeresen zárult, másfél hónap alatt mintegy 100 millió Ft értékben, több mint 10 ezer rászoruló embert sikerült támogatniuk. 

JELENTőS TÁMOGATÁS A hegedűművész a Hangok és Harangok jótékonysági koncertsorozat egyik állomásaként a Jézus Szíve templomban lépett fel szeptember 16-án. A hangverseny bevételét magánadományával egészítette ki, ennek köszönhetően vásárolta meg az orvosi műszereket a város. A templomban gyűjtött adományokból és Mága Zoltán mecénásai segítségével a leukémiában szenvedő mezőkövesdi Nyeste Aletta steril szobáját is sikerült kialakítani. A hegedűművész ezen felül közel kétmillió forint értékben tornacipőkkel és iskolatáskákkal támogatta a városunkban élő hátrányos helyzetű gyermekeket.
B. K.

Kapcsolódó hírek