Ugrás a tartalomhoz

Minőségi időtöltést a gyermekeknek!

Mezőkövesd hírei

Szemet gyönyörködtető kiállítás nyílt a Fundamentum Iskola egykori és jelenlegi diákjainak díjnyertes képzőművészeti alkotásaiból szeptember 8-án a Rózsa Étterem és Panzióban.

A nem mindennapi kiállítás megálmodója Juhász Tiborné Judit, a Fundamentum Iskola rajz szakos tanára, akinek nem titkolt célja, hogy a tehetséges gyermekek munkáit még több kíváncsi szem elé tárhassa. A kiállítás címe nagyon találóan „Az alkotás öröme”. A cím nagyon sokat elárul a tárlat szellemiségéről. Az alkotás, az alkotni tudás és az alkotóvágy az ember egyik legnagyobb ajándéka a Teremtőtől. Hasonlóképp vélekedik erről Juhász Tiborné Judit is.

„Azt üzenem a szülőknek, hogy szeressék nagyon gyermekeiket és próbáljanak meg minél több minőségi időt tölteni velük, hiszen ez az egyetlen módja a jól nevelésnek...” 

A tárlatot Kondás-Maróti Sarolta zongora-, és Mikó Krisztina fuvolajátékát követően dr. Hajdu András alpolgármester nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy az ilyen alkotni képes gyermekek, emberek azok, akikről az egyik példabeszéd szól. Máté Evangéliumában olvashatjuk, hogy Jézus azt mondja apostolainak:

 „Hagyjátok, hadd jöjjenek hozzám a kicsinyek, ne akadályozzátok őket, hisz ilyeneké az Isten országa.”

A különleges megnyitó után mindenki megcsodálhatta a kiállított műveket. A Rózsa Galéria falait most domborművek, szőttesek, festmények, és rajzok díszítik.

A gyermekek különleges alkotásait szeptember 20-ig tekinthetik meg a Rózsa Étterem és Panzióban.

Kapcsolódó hírek