Ugrás a tartalomhoz

Ezernél is több résztvevője volt a VII. Tour de Mezőkövesdnek

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesden immár hetedik éve vonzza a Szent László térre kerékpárosok százait a Tour de Mezőkövesd. Idén több mint ezren tették meg a különböző távokat kerékpárral és gyalogszerrel.

A hagyománytól eltérően idén nem szeptember harmadik hetében rendezték meg a sporteseményt, de még így is hatalmas volt az érdeklődés.

A rendezvényt Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzatokért felelős államtitkára nyitotta meg. Beszédében kiemelte a rendszeres testmozgás és a tudatos életmód kialakításának fontosságát.
A rajt előtt Szerencsi Árpád Mezőkövesd Rendőrkapitánya néhány fontos információra hívta fel a közönség figyelmét: szót ejtett egyebek mellett a biztonságos közlekedésről és a szabályok betartásának szerepéről.
 
A 11 km-es távot több mint 600 kerékpáros tekerte le. A 4 és 8 kilométeres tempós gyaloglásra pedig 350 főnél is többen vállalkoztak. Azonban nem csak a felnőttekre, hanem a gyermekekre is gondoltak a szervezők. A gyerekfutamon idén csaknem 70 apróság tette meg a kijelölt métereket.
A 11 km-es kerékpáros táv első férfi befutója Bertha Gábor lett, így ő vehette át a nyertesnek járó díjat.
A sportesemény elsőként célt érő hölgye pedig Pető Katalin, aki szintén értékes csomaggal gazdagodott.
 

 

 

 

A Tour de Mezőkövesd szervezésében rengeteg segítője akadt a főszervező Progressio Bt.-nek. Az Ódor Kerékvár óriási segítséget nyújtott a szervezésben és a lebonyolításban. Az önkormányzat biztosította az alap infrastruktúrát, a Mezőkövesdi Közkincstár-Nonprofit Kft. pedig a színpadot, segített a plakátolásban, valamint a hangosításban. Természetesen a rendőrség és polgárőrök sem maradtak ki a sorból, közös erővel biztosították a helyszíneket. A Tour de Mezőkövesd díjait és fődíját a támogató vállalkozók anyagi felajánlásaiból biztosították, így idén is rengeteg hasznos dologgal gazdagodtak a résztvevők.
 
A Tour de Mezőkövesd nyitánya volt a napokban kezdődő Életmódváltó Heteknek. Az Életmódváltó Hetek részleteiről a www.eletmodvaltok.hu honlapon tájékozódhatnak bővebben.

 

Kapcsolódó hírek