Ugrás a tartalomhoz

Súlyos vereség Pakson (videóval)

Mezőkövesd hírei

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (4-0)

Öt gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapat a a bajnokság hétvégi játéknapján. Labdarúgóink a középmezőnyhöz tartozó Paks vendégeként maradtak alul, de továbbra is az 5. helyen állnak a tabellán. (Fotó: teol.hu)

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a 8. helyezett Tolna megyei együtteshez látogatott együttesünk február 25-én. 

GÓLOK PONTRÚGÁSBÓL A találkozó első komoly lehetősége a Mezőkövesd előtt adódott a 6. percben, amikor is Strestík kitűnő indításával Bacelic-Grgic lépett ki, azonban a ziccert Molnár kivédte. Ezt követően átvette a játék irányítását a hazai együttes. A 20. percben egy paksi szögletet követően megszerezték a vezetést, Szabó a kövesdi védőket megelőzve közelről a kapuba bólintott. Hat perccel később megduplázta előnyét a dunántúli együttes, az újabb sarokrúgás után a kapufáról kipattanó labdát Gévay kotorta be néhány lépésről. Csertői Aurél tanítványai ezután is lendületben maradtak és a 32. percben egy gyors kontra végén Kulcsár lövésével növelték tovább az előnyüket. A 41. percben egy újabb hazai szöglet következett, ezúttal Papp érkezett jó ütemben és a fiatal középpályás sem hibázta el a lehetőséget, ezzel gyakorlatilag eldőlt az összecsapás. A hosszabbításban Bacelic-Grgic szépíthetett volna, azonban előbb a kapufát találta el, majd nem sokkal később betalált, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt.
 
GÓL A HAJRÁBAN A második félidőt nagy lendülettel kezdték labdarúgóink, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani a paksiak kapuja előtt. A játékrész hosszú ideig eseménytelenül zajlott, az első nagy lehetőséget Hahn hagyta ki a 70. percben, közeli ziccerét Dombó szépen védte. Három perccel később ismét Hahn okozott veszélyt, kísérlete után ezúttal a védők szabadítottak fel a gólvonal elől. A hajrában még egy hazai találat született, Bartha két szép csel után a hálóba passzolt a 86. percben.
A Mezőkövesd Zsóry a vereség ellenére őrzi 5. helyét a tabellán 30 ponttal.

 
 
KÉT MECCS Csapatunk ezen a héten két tétmérkőzésen lép majd pályára. Először március 1-jén, szerfán 14 óra 30-tól Gyirmótra látogat, ahol a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját játssza majd le. Az első találkozó gól nélküli döntetlennel zárult. 
Hétvégén a 3. helyezett Vasas érkezik majd Mezőkövesdre a bajnokság 22. fordulójában. A találkozó március 4-én, szombaton 15 óra 30-kor kezdődik a Városi Stadionban.
B. K. 
 
A mérkőzés jegyzőkönyve:

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (4-0)
Paks, 700 néző, vezette: Szőts Gergely (Varga, Szert)

Paks: Molnár – Kulcsár, Lenzsér (Zachán 67.p.), Gévay, Szabó, Papp, Haraszti (Bartha 82.p.), Kecskés, Bertus, Szakály, Vernes (Hahn 60.p.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Mezőkövesd: Dombó- Farkas, Hudák, Damcevski, Vági, Egerszegi (Pauljevic 46.p.), Tóth, Bacelic-Grgic (Sulek 46.p.), Strestík, Molnár, Veselinovic (Kink 82.p.). Vezetőedző: Sivic Tomislav
Gólok: Szabó (20.p.), Gévay (27.p.), Kulcsár (32.p.), Papp (41.p.), Bartha (87.p.) 

Kapcsolódó hírek