Ugrás a tartalomhoz

Hajszálra a bravúrtól (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya KC 32-34 (19-15)

Óriási küzdelemben, két gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt együttese hazánk egyik élcsapatától. (Fotó: mezokovesdikc.hu)

 
 
A K&H férfi kézilabda ligában a 21. összecsapását játszotta az MKC, az ellenfél a 3. helyezett dunántúli alakulat volt március 8-án.
A két csapat egy hónappal korábban a Magyar Kupában találkozott legutóbb, csapatunk akkor hosszú ideig vezetett a sokkal esélyesebb riválisával szemben. A bajnoki összecsapás is hasonlóan alakult, hiszen a 13. percben 8-7-es előnyben voltak Janó Pál tanítványai. Együttesünk nagy elszántsággal, kiváló játékkal rukkolt ki és a folytatásban fokozatosan növelni tudta előnyét. A kövesdi csapatból többen is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, így a szünetre négy gólos fórral vonulhatott az MKC, teljesen megérdemelten.

HEROIKUS VÉGJÁTÉK A vendégek fordulás után sem találták az ellenszert csapatunk remek játékára, a 37. percben Vaskó egész pályás találata után 22-18 volt az állás. Vladan Matic, a vendégek vezetőedzője folyamatosan forgatta csapatát, ennek eredményeként szorosabb lett a mérkőzés. Az MKC játéka pontatlanabbá vált ebben a periódusban, a hazai drukkerek elsősorban a kimaradt ziccerek miatt bosszankodhattak. Ezzel együtt a 44. percben 26-23-ra ismét meglépett együttesünk, de Bozovic vezérletével gyorsan felzárkózott a vendéggárda és a hátralévő időben teljesen nyílt küzdelem zajlott a játéktéren. Kézilabdázóink hősiesen küzdöttek a sokkal esélyesebb ellenfelükkel szemben, ez azonban kevésnek bizonyult a győzelemhez, illetve a pontszerzéshez. A végjátékban elkövetett hibákat kihasználta a rutinos Tatabánya és végül óriási küzdelemben megnyerte a találkozót.
A Mezőkövesdi KC 21 mérkőzés után 5 ponttal a 14. helyen áll a tabellán.
 
JÖN A DERBI Az MKC a bajnokságban legközelebb két hét múlva, március 25-én, szombaton 18 órától lép majd parkettre Gyöngyösön.
B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Grundfos Tatabánya KC 32-34 (19-16)
Mezőkövesd, 350 néző, vezette: Hargitai, Markó
Mezőkövesd: Holló - VASKÓ 4, Grigorjev 1, RADNIC 5, SELVIASIUK 3, Lókodi 5, SZEPESI 9. Csere: Kovács J. (kapus), Pordán, Kiss R. 1(1), Nagy N., GRÜNFELDER, Vukic 4. Vezetőedző: Janó Pál
Tatabánya: Székely - GRIGORAS 5, Leimeter, Sipos, Ilyés 3, Szöllősi Sz. 1, VUJOVIC 7 (3). Csere: Tóth M. (kapus), Bozovic 4, Pásztor 4, Juhász 1, Szöllősi B. 3, Dénes, VRANJES 5, Nagy Sz. Vezetőedző: Vladan Matic
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3
Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Kapcsolódó hírek