Ugrás a tartalomhoz

Megérdemelten győzött a Veszprém

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - MKB Veszprém KC 28-40 (13-20)

A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott a bakonyi sztárgárda Mezőkövesden. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 4. fordulójában Magyarország legjobb klubcsapata látogatott városunkba szeptember 18-án.

A találkozó megkezdése előtt az MKC tehetséges ifjúsági játékosa, Fekete Dániel vehetett át elismerést Juhász Istvántól, az MKSZ szakmai igazgatójától, miután gólkirályi címet szerzett a 2010-2011-es pontvadászatban. A mérkőzés első perceiben az MKC-nál volt az előny, majd Laluskáék fordítottak és három góllal megléptek. Gyurisék azonban nem hagyták magukat és a 12. percben kiegyenlítettek, ekkor 6-6 állt az eredményjelzőn. A folytatásban magára talált a Veszprém és állandósította két-három gólos előnyét, amit a játékrész hajrájában megdupláztak, így megnyugtató előnnyel vonulhattak pihenőre. 

A szünet után is a vendégek akarata érvényesült. Vujinék a félidő derekáig tartották a 6-8 gólos előnyüket, majd a Rosta fiúk egy 4-1-es sorozatnak köszönhetően 25-20-ra felzárkóztak. A félidő második részében ismét nőtt a különbség a csapatok között, de a bűvös 10 gólos különbséget először csak az 52. percben érték el Mocsai Lajos tanítványai. A találkozó záró perceiben érezhetően elfáradtak Kupiék, így végül tizenkét gólos vendégsikerrel zárult a mezőkövesdi kézilabdaünnep.
Együttesünk 4 forduló után a 10. helyen áll pont nélkül. Némethék legközelebb a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged vendégeként lépnek pályára. A találkozó szeptember 24-én, szombaton 18 órakor kezdődik a tiszaparti településen.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - MKB Veszprém 28-40 (13-20)
Mezőkövesdi Városi Sportcsarnok, 900 néző
játékvezető: Hargitai Gábor és Markó Gábor

MKC: Pallag, Holló B. (kapusok), Nyikes 1, Szabó 2, Barta, Németh 6 (1), Korsós 3, Rosta M., Lezák 1, Gyuris 4, Kiss, Gubó, Morva 3 (1), Molnár 1, Fekete 1, Kupi 6 (1). Edző: Rosta István

Veszprém: Alilovics (kapus), Vilovski 3, Gulyás 1, Schuch, Császár 5, Iváncsik T. 1, Iváncsik G. 5, Vujin 7, Korazija 2, Laluska 2, Ilyés 8, Terzic 1, Sulic 5. Edző: Mocsai Lajos
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 0/0

Kapcsolódó hírek