Ugrás a tartalomhoz

Teremtésvédelmi Nap

Mezőkövesd hírei

Több mint 200 tanuló vett részt az Egyházmegyei Teremtésvédelmi Nap alkalmából a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola által rendezett környezetvédelmi programon.

Ferenc pápa Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét, azaz március 25-ét Teremtésvédelmi Nappá nyilvánította. A kezdeményezéshez kapcsolódóan dr. Ternyák Csaba egri érsek Egyházmegyei Teremtésvédelmi Napot hirdetett, melynek keretében a főegyházmegye területén lévő 48 katolikus intézmény tanárait és diákjait a környezet szépítésére kérte. A mezőkövesdi középiskolából több mint 200 diák és tanár az iskola díszudvarában tartott köszöntő és munkavédelmi eligazítás után, a Városi Temető kerítésének festése mellett szemetet, valamint szerves hulladékot gyűjtött a temető területén. A március 24-én tartott természet- és környezetvédelmi akcióban résztvevő 11 osztályt négy csoportba osztották.
– A gyerekekkel és a pedagógusokkal megbeszéltük, hogy a temető kissé elhanyagoltabb részén rozsdátlanítjuk, illetve lefestjük a kerítést. Ezen felül pedig az ősszel lehullott leveleket is összegyűjtjük. Úgy gondoljuk, hogy ezzel hozzájárulunk a Teremtésvédelmi Naphoz – emelte ki Barta Judit, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola igazgatóhelyettese.

KÖZÖSSÉGÉPÍTő Az egerfarmosi Jónás Ernő Roland szerint a kezdeményezés a természetvédelem mellett a közösségépítés szempontjából is nagyon hasznos.
– Mind a kettő egyaránt megtalálható benne, azon túl, hogy szebbé tesszük a környezetet, nagyon jó csapaépítő program is, hiszen összehozza a diákokat – emelte ki az iskola 10. b osztályos tanulója.
A diákok a kerítés festésen túl mintegy 65 zsák, döntő részben száraz levelet gyűjtöttek össze a temetőben.
B. K.

Kapcsolódó hírek