Ugrás a tartalomhoz

Vereség a Haladástól


 

Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 4-2 (1-1)

Kétgólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a Swietelsky-Haladás vendégeként, Sopronban lejátszott bajnoki mérkőzésen április 1-jén.

Az OTP Bank Liga 24. játéknapján Sopronba látogatott városunk felnőtt együttese, ahol tabellaszomszédok találkoztak egymással, ugyanis a 32 pontos Haladás fogadta a 31 pontos Mezőkövesdet.

BETALÁLT MOLNÁR Az összecsapás kiegyenlített első félidőt hozott, mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre. A vezetést végül a hazaiak szerezték meg, akik Kovács élesen belőtt szöglete után Wils közeli fejesével kerültek előnybe a 16. percben. Együttesünk a folytatásban mezőnyfölényben játszott, de veszélyes lehetőségeket főként kontrákból sikerült kialakítani a szombathelyi kapunál. Az egyenlítésre a 39. percig kellett várni, ekkor Kink iramodott meg a bal szélen, majd középre ívelt, ahol a jól helyezkedő Molnár bólintott közelről a kapu jobb oldalába. A szünet előtt nem sokkal Farkast kellett kényszerű okokból lecserélni, együttesünk védője súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

GYORS GÓL Fordulás után alig 3 perccel Williams harcolt ki büntetőt, a szombathelyi támadó Vági mellett huppant a földre. A véleményes 11-est Iszlai magabiztosan értékesítette. Labdarúgóink a folytatásban magukhoz ragadták a kezdeményezést, a fellazuló védelem pedig jó lehetőséget jelentett a Haladásnak a kontrákhoz. A 63. percben Williams lépett ki baloldalon, tökéletes beadását Kovács értékesítette 11 méterről. Négy perccel később ismét Williams lódult meg, majd 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. A találkozó utolsó percében egy villámgyors kontra végén Baracskai kapott jó indítást és 8 méterről beállította végeredményt. 
– Úgy gondolom, a 11-es nagy mértékben befolyásolta a mérkőzés eredményét. A gólokat komoly védelmi hibákból kaptuk, de nem vagyunk könnyű helyzetben, ugyanis hétről hétre kidől egy védő a csapatból – mondta a lefújás után Sivic Tomislav vezetőedző.
Együttesünk 24 forduló után 31 ponttal a 7. helyen áll a bajnokságban.
Csapatunk legközelebb a Magyar Kupában, Szolnokon lép majd pályára április 5-én, 17 órától. Labdarúgóink április 8-án, szombaton 18 órától az MTK Budapest otthonában vendégeskednek majd a pontvadászatban.

B. K.

Kapcsolódó hírek