Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 19. (csütörtök) 20:04 Ivó, Milán névnapja van
 

 
Elkészült a felújítás első szakasza

A héten már birtokba vehették a Bölcsőde felújított épületét, hiszen a kivitelező múlt hét végére befejezte az ingatlan korszerűsítését. 


Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes „Mezőkövesd Városi Bölcsőde kapacitásbővítő fejlesztése” című pályázata révén mintegy 122 millió forint összértékű fejlesztés valósul meg az intézményben. A projekt jelenlegi helyzetéről szeptember 16-án tartottak sajtótájékoztatót, ahol jelen volt az Önkormányzat részéről dr. Fekete Zoltán polgármester, Nagy István pályázati és stratégiai referens, a kivitelező cég részéről pedig Bán Tibor és Fekete Attila építésvezetők. Elsőként Nagy István pályázati és stratégiai referens mutatta be a Magyar Állam és az ERFA által támogatott beruházás előzményeit. A korszerűsítési, bővítési munkák állásáról pedig Bán Tibor, a kivitelező Wiktori Kft. építésvezetője tartott rövid tájékoztatást. Az ingatlan új nyílászárókat, új gépészeti- és elektromos alapvezetékeket kapott, megújult az épület homlokzata, valamint új burkolatot kapott a bölcsőde udvara. 

A Bölcsőde régi, eredeti épületének fejlesztése szeptember 17-re elkészült, így a gyerekek és a gondozónők hétfőtől már birtokba is vehették a csoportszobákat. Emellett az új szárny építése is jó ütemben halad. 
Az elmúlt hetekben befejezték a gépészeti és elektromos szerelvényezést, az ingatlan hőszigetelését, színezését, valamint a padló- és a falak burkolását. Jelenleg az udvari tereprendezés, füvesítés folyik. Az új épületszárny esetében elkészült a tetőfedés, a cserepezés. A héten a belső szakipari munkákat, vagyis a szigetelést, a gépészeti munkákat, a betonozást, valamint a nyílászárók behelyezését kezdik majd el.
A munkafolyamatok jelenlegi állása alapján a kivitelező cég tartani tudja a szerződésben vállalt határidőt, így november 8-ára elkészülhet a bölcsőde teljes fejlesztése. 
 


Vissza

 

 


Weboldalkészítés