Ugrás a tartalomhoz

Siker a kupában

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE - Nyíregyháza Spartacus FC 4-1 (2-0)

Bejutott a legjobb 32 közé városunk felnőtt labdarúgócsapata a Magyar Kupában. Az országos főtábla 3. fordulójában nehéz mérkőzés várt Huszák Géza együttesére, hiszen a csapatunkhoz hasonlóan NB II-es nyírségi gárda látogatott Mezőkövesdre szeptember 21-én

A mérkőzés előtt négy nappal a bajnokságban is összecsapott a két gárda. A Nyíregyházán megrendezett találkozón 1-1-re végeztek a csapatok. A kövesdi mérkőzést nagy elánnal kezdték labdarúgóink. Irhásék egymásután alakították ki a lehetőségeket, melyek közül Bogdány révén sikerült egyet értékesíteni a 11- percben. A Huszák fiúk a vezetés megszerzését követően sem álltak le, Hamarék a továbbiakban is nagy fölényben játszottak. A játékrész felénél Bogdány szánta magát lövésre a kaputól mintegy 16 méterre. A támadó kellemetlen pattogó kísérletét Gendur alaposan elnézte és a hálóőr hathatós közreműködésével a vendégek ketrecében landolt a labda és ezzel megnyugtató előnyt harcoltak ki Bagiék. A vendégek kapusát sérülés miatt néhány perccel később le kellett cserélni. A félidő második felében kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon több lehetőség adódott a gólszerzésre, de ezek kimaradtak. 

Fordulás után visszaesett a színvonal, a csapatok lényegesen kevesebb helyzetet dolgoztak ki mint az első félidőben. A félidő derekén egy formás vendég akció végén Reznek vette be a mezőkövesdi kaput, ennek eredményeként ismét nyílttá vált az összecsapás. A folytatásban megélénkült a játék, de hosszú ideig nem változott az eredmény. A mérkőzés 85. percében végleg eldőlt a továbbjutás sorsa, miután Bogdány indításába kézzel nyúltak bele a nyírségi védők. A büntetőt Palásthy magabiztosan értékesítette. A mérkőzés utolsó percében Sánta futott ki a kapujából és a labda megszerzése közben nyújtott lábbal eltalálta Bagit az ötös sarkánál, amiért a játékvezető ismét a büntetőpontra mutatott. A 11-est ezúttal is Palásthy végezte el és a rutinos csatár másodszor sem hibázott. A 4-1-es sikernek köszönhetően együttesünk bejutott a Magyar Kupa országos főtábla 4. fordulójába, ahol a legjobb 32 csapat folytatja szereplését. A forduló hivatalos játéknapja október 26-án lesz. 

Sivákék a Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 6. fordulójában a nagyszerűen rajtoló Balmazújvárost látják vendégül szeptember 25-én, vasárnap. A rangadó 16 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
 
Mezőkövesd-Zsóry SE  – Nyíregyháza SFC  4-1 (2-0)
Mezőkövesd, 250 néző. V.: Berger József (Forgács, Szvetnyik)

Mezőkövesd: Szántai – Ur, Kaszás, Elek, Sivák – Bagi, Zováth, Irhás (Lakatos), Lipusz (Török) – Bogdány, Hamar (Palásthy) vezetőedző: Huszák Géza.

Nyíregyháza: Gendur (Sánta) – Miskolczi, Mészáros, Vukadinovic, Davidov – Haburcsák, Farkas, Orosz, Kovács Á. (Erdélyi) – Salami (Borsi), Reznek vezetőedző: Gálhidi György

gólok: Bogdány (11.p és 22.p), Palásthy (85.p és 90.p, mindkettő 11-esből) illetve Reznek (64.p)

Kapcsolódó hírek