Ugrás a tartalomhoz

Elballagtak a végzősök a gimnáziumból (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Négy osztályból összesen 116 diák búcsúzott el a MSZC Mezőkövesdi Szent László Gimnáziuma és Közgazdasági Szakgimnáziumától május 5-én. 

99. alkalommal ballagtak el a végzősök az iskolából, amelynek udvarán tartották meg az ünnepséget. Bárdos Fanni 12. E osztályos tanuló Aranyosi Ervin Higgy magadban című versével köszöntötte diáktársait és az egybegyűlteket, majd Bacsi Alexandra 12. E és Besenyei István 12. A osztályos tanulók néptánc bemutatóját tekinthették meg a jelenlévők. Tátrai István, a MSZC intézményvezetője köszöntötte a hallgatóságot, ezután az intézmény igazgatója, Juhász Jánosné búcsúztatta a végzősöket. Az érettségi egy óriási mérföldkő a diákok életében. A ballagás pedig keserédes élmény, hiszen egy korszak végét jelzi, nem csak az iskolától, hanem barátoktól is búcsút kell venniük a diákoknak, de ugyanakkor várja őket a nagybetűs élet az iskola kapuin túl. A beszéd után díjátadás következett: a kitüntetéseket az iskola igazgatója és a díjakat létrehozó alapítványok képviselői adták át a tanulóknak. Az évfolyam diákjai közül nagyon sokan bizonyították már, hogy a különböző sport, művészeti és tanulmányi versenyeken megállják a helyüket és öregbítik az iskola hírnevét. Idén a Kovács Magdolna-díjat Fülöp Kinga 12. A és Gulyás Lili szintén 12. A osztályos tanuló vehette át. Hancsók Kálmán-díjat két 12. A osztályos diák: Besenyei István és Horváth Tamás, Dr. Papp Zoltán-díjat Hudák Eszter 12. A, Dr. Lukács Gáspár-díjat Molnár Zita 12. A, Vinkovits Sándor-díjat Kovács Réka 12. A, Bognár Károly 12. C és Bartók Emese 12. E osztályos kapott. A Pro Vitae-díjat Pethe Ákos 12. C osztályos tanulónak ítélték oda. A Nagy Lajos-díjat három 12. A osztályos végzős: Tóth Evelin, Barna Dalma és Bacsi Alexandra érdemelte ki. A Szent László-díjat dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere adta át Pető Fanni 12. A, Urbanovics Eszter 12. A, Varga Balázs 12. A, Szajlai Cintia Csilla 12. C és Labanc Doroti 12. E osztályos tanulóknak.

Sportteljesítményükért díjazták Hostisóczki Tamás 12. C, Dohány Rajmund 12.D és Balázs Márk 12. E osztályos diákokat. Rendészeti szakmai versenyen képviselték az iskolát a 12. D osztály tanulói, megyei 3. helyezést ért el Nagy Adrián, Besenyei Ádám és Király Richárd. Közösségi tevékenységükért Bárdos Fannit 12. E, Fügedi Leventét 12. A és Verhóczki Szabolcsot 12. A osztályos tanulókat díjazták. A 14. évfolyamos Molnár Tamás az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért 3. helyezéséért vehetett át díjat.

Az ünnepség rövid műsorral zárult, a végzős diákok nevében Gulyás Lili, a 12. A osztály tanulója búcsúzott az alma matertől, majd következett az iskolai zászló ünnepélyes átadása, amelyre Besenyei Ádám 12. D osztályos tanuló kötött szalagot a búcsúzó diákok nevében. A 12. A osztály Bartók Eszter Búcsúdal című számának eléneklésével köszönt el, végül Pap Réka 11. A osztályos diák „útravaló” gondolatait osztotta meg ballagókkal. Ezután felkerültek a tarisznyák a végzősök vállára és egy utolsó sétát tettek az osztálytermeikbe.

D. Anett

Kapcsolódó hírek