Ugrás a tartalomhoz

Sima vereség az éllovastól

Az első félidőben vezettünk, a másodikban ötöt rúgott a Honvéd.

Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 1-5 (1-0)

Mezőkövesd, 2105 néző, v.: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák D., Fótyik, Gohér – Egerszegi, Bacselics-Grgics (Hegedűs, 67.) – Molnár G., Strestík (Baracskai, 80.), Sós – Kink (Veszelinovics, 64.). Vezetőedző. Radványi Miklós
Honvéd: Gróf – Ikenne-King (Villám, 81.), Kamber, Bobál D., Baráth – Hidi (Vasziljevics, 37.) – Holender, Nagy G., Zsótér (Koszta, 85.) – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi
gólszerzők: Kink (17.), illetve Kamber (51.), Lanzafame (66., 88.), Bobál D. (75.), Eppel (84.)

Az első félidő parázsra sikerült a Budapest Honvéd ellen Radványi Miklós debütáló mérkőzésén, s a vezetést is megszereztük Kink révén, aki Molnár beadására érkezett jó ütemben. A második játékrész elején gyorsan egyenlített a listavezető, majd Egerszegi hibázott ziccert, ezt pedig két gyönyörű találattal büntette a Honvéd. A hajrában még két gólt szereztek a fővárosiak.

Marco Rossi: "Jól kezdtünk, jól játszottunk, de nem használtuk ki a lehetőségeinket, a Kövesd viszont két hibánk közül az egyiket kihasználta és megszerezte a vezetést. Lehetett érezni, hogy tudunk fordítani, végül megérdemelt győzelmet arattunk, megérdemelt különbséggel."

Radványi Miklós:  "Az első félidőben, amit elvártam, agresszivitást, 75 százalékban teljesítettük. Félidőben vezettünk, azzal elégedett voltam, de voltak taktikai dolgok, amin dolgozni kell. Attól féltem, a Honvéd a második félidő elején gólt rúg, s ez bekövetkezett, mentálisan padlóra esett a csapat. Egy-egynél a száz százalékos ziccert nem rúgtuk be, az ellentámadásból kaptunk gólt, majd kivégzett bennünket a Honvéd. Hiányzott a tempó, az agresszivitás, féltek a játékosok. Gratulálok a Honvédnak."

Kapcsolódó hírek