Ugrás a tartalomhoz

70 éves a Matyó Néptáncegyüttes (videóval)

Mezőkövesd hírei

Az együttes jeles évfordulója alkalmából, valamint a Tánc Világnapjához kapcsolódóan rendezett összejövetelt a Matyó Népművészeti Egyesület április 29-én a Táncpajtában.

Az 1947-ben alakult Matyó Néptáncegyüttes az egyik legrégebb óta működő amatőr művészeti csoport városunkban, amely a matyó kultúrát képviseli különböző rendezvényeken hazánkban és külföldön egyaránt. A mostani találkozón régi és jelenlegi tagok is megjelentek, beszélgetéssel és közös tánccal, emlékek felelevenítésével telt az este. A színpadon természetesen fellépett a táncegyüttes jelenlegi felállásában, továbbá citera-koncertet is hallhattunk, a vacsora után pedig közös táncra perdültek az egybegyűltek.

 
 
Hagyományosan kerek évfordulókon az egyesület megajándékozza a régi és jelenlegi együttesvezetőket, művészeti vezetőket, tánckarvezetőket, ezzel köszönve meg munkájukat. A mostani emléktáblákat Kovács Szabolcs bútorfestő készítette. Egy-egy különleges tárgyat Kovács László, egykori együttesvezető, Zsuráfszkiné Szabó Judit, a jelenlegi vezető, Nyíri Gábor tánckarvezető, Zelei Ferenc egykori művészeti vezető, valamint Juhász László az utánpótlás-csoportok tánctanára vehetett át. 

D. A.

Kapcsolódó hírek