Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. június 2. (péntek) 17:10 Kármen, Anita névnapja van
 
Lakossági felhívás

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy városunkban különböző alapítvány nevében pénzgyűjtés céljából jelentek meg személyek. 

Legyen körültekintő, lakásába ne engedje be az idegen személyt! Aki a felkínált adakozási lehetőséggel élni kíván, kérjen az átadott összegről sorszámmal ellátott nyugtát, s az alapítvány működését igazoló cégbírósági bejegyzési okiratot. 

Az, hogy pénze valóban odaérkezik-e ahová szánja, így sem garantálható!

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság

 


Tájékoztatás
ez egységes európai és a nemzeti segélyhívószámok használatáról

Az Európai Unió területén működő 112-es segélyhívószám szinte egész Európában, így Magyarországon is ingyenesen hívható vezetékes, valamint mobil telefonról egyaránt. Emellett továbbra is működnek a nemzeti segélyhívószámok (104, 105, 107). 
 
Statisztikai adatok alapján elmondható, hogy a fogadott hívások közel 70%-a nem igényel intézkedést. Ezen indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, és veszélybe sodorják a valóban segítségre szorulók életét. Aki valamely segélyhívó számot szándékosan, annak rendeltetéstől eltérő célból felhív, vagy vészhelyzetről, rendzavarásról valótlan bejelentést tesz, az szabálysértést követ el, ami akár százötvenezer forintig terjedő pénzbírságot, valótlan bejelentés esetén akár elzárást is vonhat maga után. Szintén szabálysértési eljárás alá vonható az a személy, akinek hamis bejelentése alapján a hatóság vagy közfeladatot ellátó szerv szükségtelenül a bejelentésben megadott helyszínre vonul, vagy egyéb intézkedést foganatosít.
 
A Rendőrség felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindig indokolt esetben, csak és kizárólag emberi életet, anyagi javakat és a környezetet veszélyeztető, valós veszélyhelyzetben hívják a segélyhívó számot, ezáltal kérve a mentők, katasztrófavédelem/tűzoltóság vagy a rendőrség beavatkozását.          
Mezőkövesdi Rendőrkapitányság


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés