Ugrás a tartalomhoz

A 2018-as költségvetésről

Mezőkövesd hírei

Tovább folytatódik jövőre az adócsökkentés, a kormány tervei szerint enyhül az általános forgalmi adó egyes ágazatokban, nő a családi adókedvezmény, emellett emelkednek a fizetések; stabilitást és biztonságot jelent a magyar családok számára a 2018-as költségvetés – mondta el Tállai András országgyűlési képviselő mezőkövesdi sajtótájékoztatóján, május 27-én.

Az Állami Számvevőszék, a Költségvetési Tanács, szakértők és külföldi elemzők is biztonságosnak minősítették a 2018-as magyar költségvetést. 
– Kiszámítható, stabil pályán van a magyar gazdaság, a költségvetés, így a magyar családok is: évről évre könnyebb lesz az élete azoknak az embereknek, akik munkából élnek. Az adókedvezmények növekedése, a reálbérek emelkedése mellett jövőre tovább csökkennek az adók – mondta el a honatya, aki hozzátette, további biztonságot jelent a korábban elért rezsicsökkentés. A költségvetés alapján 2018-ban 4,3 százalékos gazdasági növekedés valósulhat meg 2,4 százalékos hiány és 3 százalékos infláció mellett.
Sz. B. Á.
 
A KORMÁNY TERVEI SZERINT:
 
13%-ra csökken a KIVA (kisvállalati adó), marad Európa legalacsonyabb, 
egységesen 9%-os társasági adója, az EHO 2 százalékponttal 20%-ra csökken, 
a SZOCHO 22-ről 20%-ra csökken.
 
Jövőre is marad a 15%-os szja, ami Európában az egyik legalacsonyabb. 
5%-ra csökken az éttermi étkezés, az internet és a hal áfája.
 
Folytatódik a minimálbér-emelés: az idei 15% után jövőre további 8%-kal nő a minimálbér, míg a szakmunkás minimálbér az idei 25% után, 2018-ban újabb 12%-kal nő. 
 
2018-ban tovább nő a kétgyermekesek családi adókedvezménye, havi 35 ezer forintra, évi 420 ezer forintra nő. 
 
Az ideinél nagyobb, 3%-os nyugdíjemelés, emellett nyugdíjprémium.
 
2018-tól ingyenes az első sikeres nyelvvizsga, valamint az első emelt szintű, idegen nyelvből tett érettségi, továbbá a fiatalok első vezetői engedélyének megszerzése.

Kapcsolódó hírek