Ugrás a tartalomhoz

Emlékünnep (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A magyar hősök emlékünnepe alkalmából rendezett megemlékezésen vehettek részt a mezőkövesdiek május 28-án vasárnap, az esti szentmisét követően.

 

A megemlékezés elején a Jézus Szíve templom vegyes kórusát hallhattuk Török László karnagy vezetésével. Az eseményen elsőként Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője mondott beszédet.

– Higgyük el, hogy a ma Európájának és Magyarországának is szüksége van hősökre. Olyan emberekre, akik képesek kimondani, hogy a magyarok Magyarország érdekeit, határait, függetlenségét és önállóságát képesek megvédeni. A hősök napja alkalmából azt kívánom Magyarországnak és Európának, hogy képes legyen megtalálni azt a helyes utat, amelyen haladva újabb hősi emlékművek helyett egy virágzó keresztény Európát és Magyarországot hagyhatunk az utókornak – mondta el Tállai András.

Ezt követően dr. Medvegy János pápai prelátus, a Szent László templom plébánosa szólt az egybegyűltekhez, majd Gordos Attila református lelkipásztor szavait hallhatták a jelenlévők. Bán Otília énekével, Kiss Marcell pedig verssel tette még meghatóbbá az eseményt. 

A jelenlévő szervezetek az I. és II. világháború hőseinek és áldozatainak emlékművét koszorúzták meg, mialatt az Il Silenzio című zeneművet hallhattuk Mozer Attila, a zeneiskola művészeti tanárának előadásában. Az ünnepség zárásaként a megjelentek is elhelyezték a megemlékezés virágait és mécseseit.

D. A.

 

Kapcsolódó hírek