Ugrás a tartalomhoz

„őrűletes” döntetlen

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE – Balmazújvárosi Sport Kft. 3-3 (3-1)

Gólzáporos döntetlennel zárult a pontvadászat felsőházi rangadója. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 6. fordulójában a bronzérmes pozícióban álló hajdúsági gárda látogatott a negyedik helyezett Bagiékhoz szeptember 25-én.

A találkozót óriási lendülettel kezdték a csapatok. Sivákék már a második percben vezetést szerezhettek volna, de ekkor még kimaradt a lehetőség. Alig 10 perccel később Irhás bedobása után Bagi csúsztatta meg középen a labdát, míg a hosszú oldalon érkező Bogdány 3 lépésről fejelt a vendégek ketrecébe. A vezetés megszerzését követően is hatalmas iramot diktáltak a csapatok és ez újabb gólt eredményezett. Bogdány jó ütemben tálalt Hamar elé, aki állítgatás nélkül lőtt a jobb alsó sarokba a 23. percben, ezzel csapatunk megduplázta az előnyét. Arany László gárdája a két gólos hátrány ellenére is bátran, gólra törően futballozott, ennek köszönhetően lüktető és látványos összecsapást láthatott a találkozóra kilátogató mintegy 1000 néző. A játékrész második felét mindkét oldalon kimaradt helyzetek jellemezték, ellenben a hajrában egy percen belül két gól is született. A 43. percben Hamar Ádám szlalomozott keresztül a balmazújvárosi védelmen, majd a pontos középre gurítását Irhás továbbította laposan Szalma kapujába. A középkezdés után azonnal válaszoltak a látogatók, akik egy gyors akció után Kállai találatával „jöttek vissza a mérkőzésbe”.


Fordulás után ott folytatódott a mérkőzés, ahol az első befejeződött, de ekkor elsősorban Urbinék irányították a játékot. A vendégek több ígéretes akciót is vezethettek, az újabb gólt azonban rögzített szituáció után érték el. Ludánszkiék baloldalról elvégzett szöglete mindenki felett átszállt és a hosszú oldalon teljesen egyedül helyezkedő Kiss közelről nem hibázott. Szűcsék a továbbiakban is lendületben maradtak. Labdarúgóink viszont a félidő derekán még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis Elek a 16-oson belül ellökte Urbint, amiért a játékvezető 11-est ítélt, a vétkes kövesdi védőt pedig kiállította. A büntetőt maga a sértett végezte el, akinek a lövését Szántai bravúros vetődéssel hárította. A kihagyott 11-es után Jeremiás biztosíthatta volna be a hazai győzelmet, azonban távoli lövését Szalma ujjheggyel kipiszkálta a bal alsóból, míg az ismétlésnél Bogdány az oldalhálóba lőtt kiszorított helyzetből. Vámosiék a 82. percig bírták a nagy nyomást, ekkor Oláh beadását Urbin fejelte a léc alá. A hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadtak a vendégek, de újabb helyzetet már nem tudtak kialakítani. A látottak alapján igazságos döntetlen született a hatalmas iramú, fordulatokban bővelkedő mérkőzésen.

Labdarúgóink 6 forduló után az 5. helyen állnak a tabellán 11 ponttal. A listavezető Szolnok, a második helyen álló Békéscsaba, valamint a harmadik Balmazújváros egyaránt 14 pontot szerzett 6 mérkőzésen. Soron következő bajnoki találkozóját a Dunakanyar-Vác vendégeként játssza le csapatunk október 1-jén, szombaton, 15 órától. 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE - Balmazújváros Sport Kft. 3-3 (3-1)
Mezőkövesdi Városi Sportpálya, 900 néző
játékvezető: Erdös (ifj. Tóth, Szalai)

Mezőkövesd: Szántai - Ur, Vámosi, Elek, Sivák - Bagi, Zováth, Irhás (Lakatos), Lipusz (Jeremiás) - Bogdány, Hamar (Kaszás). Vezetőedző: Huszák Géza

Balmazújváros: Szalma - Kónya, Ludánszki, Sárközi, Németh (Forgács) - Nagy, Kiss, Oláh - Kállai (Murák), Szűcs (Bokros), Urbin. Vezetőedző: Arany László

Kiállítva: Elek a 67. percben
Gólok: Bogdány (11 p.), Hamar (23 p.), Irhás (43 p.) illetve Kállai (44 p),  Kiss (53 p.), Urbin (82.p)

Kapcsolódó hírek