hu en de pl
ma 2021. október 18. (hétfő) 20:14 Lukács névnapja van

Drága adategyeztetés

Előzetes letartóztatásban van az a mezőkövesdi gyanúsított, aki egy távközlési vállalat munkatársának adta ki magát és több mint fél tucat embert becsapott, megkárosított.

 


A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást G. Csaba 44 éves helyi lakossal szemben.
A gyanúsított magát az egyik telekommunikációs cég munkatársának kiadva 2016 decembere és 2017 februárja közötti időszakban több személyt hívott fel telefonon, akiktől egyeztetés ürügyén kicsalta személyes adataikat.
A megszerzett információkkal visszaélve a sértettek nevére mobiltelefonokat és televízió készülékeket rendelt meg a férfi, amiket a saját címére kért kiszállíttatni. A termékek havi törlesztő részletei azonban a sértetteket terhelték.

A rendőrök azonosították, majd 2017. május 31-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

G. Csabát a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette, az eljáró nyomozási bíró pedig ügyészi indítványra 2017. június 2-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Vissza

 

 


Weboldalkészítés