Ugrás a tartalomhoz

Mezőkövesdi sikerek az Agility Európa Bajnokságon

Mezőkövesd hírei

Sok csillogó éremmel büszkélkedhetnek a Mezőkövesdi Kutyaiskola tagjai ebben az évben. Horváth Lívia, valamint Lotti nevű 2 és fél éves spicc kutyája a harmadik helyen végzett a Gyulán megrendezett Ifjúsági Agility Európa Bajnokságon.

Horváth Lívia még csak 15 éves, az egri Dobó István Gimnáziumban tanul biológia tagozaton, de különleges színfoltja a Mezőkövesdi Kutyaiskolának. Kutyája Lotti, egy kis spicc, most kettő és fél éves. Két hónapos kora óta járnak Nagy Erikához a Mezőkövesdi Kutyaiskolába agility és fegyelmező tanfolyamra is. Eleinte csak egy-egy akadállyal birkóztak meg, aztán később már pályákkal is. Mostanában már versenyeken is szívesen kipróbálják magukat, nem is akármilyen eredményekkel. Lívia próbaképpen érkezett Lottival a versenyre. Eleinte nem is gondolta, milyen tehetséggel rendelkezik Lotti, és természetesen ő maga is.

Az agility egyre népszerűbb ügyességi kutyás sport. Nemcsak örömét leli benne a kutya és a gazdája, hanem a mozgás révén egészségüket is megőrzi és erősíti a kutya-gazdi kapcsolatot is. Ha Ön is kutyagazdi, érdemes kipróbálni.

Kapcsolódó hírek