Ugrás a tartalomhoz

Múzeumok Éjszakája a Matyó Múzeumban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Samu gazda bő gatyája, valamint a Korona Szálló múltat felelevenítő termei várják a látogatókat ingyenes programokkal június 24-én, szombaton 18–24 óráig, a Matyó Múzeumban. (Fotó: Fortepan/Székelyi Péter)

A vállalkozó kedvűek fel is próbálhatják a 10 XL-es méretű háziszőttes kendervászon ünnepi gatyát, mely elnyerte a Nap Műtárgya címet a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat kapcsán meghirdetett EMMI-pályázaton.
 

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA Az egykori Korona Szálló, melynek épületében ma a Matyó Múzeum várja a látogatókat, valamikor nemcsak a pihenés célját szolgálta, hanem a társasági élet színhelye is volt, például bálokat rendeztek benne. 
Június 24-én 18 órától újra fogadja vendégeit a Korona Szálló (Matyó Múzeum), a Táncok, valamint a Mesék termével a legkisebbek számára, a családokat izgalmas feladványok várják a Kincskeresőben, lehet színezni, emlékül hazavihető batyut festeni. A felnőtteknek 21 órától a Korona Szalonban és a Díszteremben korabeli zene idézi majd fel az egykori szálló hangulatát, sőt a mozirajongók 22 órai kezdettel a Korona Mozgójában hódolhatnak kedvtelésüknek.

B. G.
 

Kapcsolódó hírek