Ugrás a tartalomhoz

Aranyos és bronzos kövesdi siker az OB-n

Mezőkövesd hírei

Aranyérmet szerzett a mezőkövesdi Paczók Erik a Serdülő Ökölvívó Országos Bajnokságon. A korábbi kiváló bokszoló, Kol Ferenc nevét viselő nagyszabású eseményen 38 egyesület több mint 150 sportolója kvalifikálta magát szeptember 22-e és 25-e között.

A Mezőkövesd-Zsóry SE-t összesen három tehetség képviselte a rangos versenyen. A 48 kg-osok között induló Balogh Elemér már a selejtezőben kiesett, miután 5-0-ás pontozással alulmaradt a paksi Györgye Norberttel szemben. A kövesdi öklöző végül a 6. helyen végzett.


Bronzérmes lett Nagy Ferenc

A 41, 5 kg-ban induló Nagy Ferenc ellenben az elődöntőig menetelt. A selejtezőben a tatabányai Garamvölgyi Dávidot meggyőző 5-0-ás pontozással múlta felül, míg az elődöntőben küzdelmes mérkőzésen 5-0-ra kikapott a Pécsi VSK színeiben versenyző Kanalas Szilvesztertől, de így is nagyon értékes bronzérmet szerzett.

Paczók Erik a dobogó tetején

A 46 kg-ban versenyző Paczók Erik egész hétvégén meggyőző teljesítményt nyújtott és könnyedén jutott a döntőbe. A kövesdi öklöző előbb a tiszapalkonyai Balogh Ferencet győzte le 5-0-ra. A kitűnően felkészített és bombaformában lévő kövesdi bokszoló a legjobb négy között a gyöngyösi Jóni Máté ellen szintén 5-0-ás sikert ért el. Tóth József tanítványának magabiztosságát és fölényét jól mutatja, hogy mindkét ellenfelére legalább egyszer rá kellett számolni. Paczók Erik a döntőben a szintén remek formában bokszoló paksi Kovács Jánossal találkozott. A nagy küzdelmet és kiegyenlített játékot hozó összecsapás végén a pontozóbírók 3-2 arányban a kövesdi sportolót látták jobbnak, így a tehetséges ökölvívó országos bajnoki címet szerzett a súlycsoportjában. „Erik a Szent Imre tagiskola diákja. Szeretnék köszönetet mondani az osztályfőnökének, Fridélné Kiss Tündének, aki nagyon jó pedagógiai érzékkel nyesegeti Erik „vadhajtásait” és ezzel nagyban hozzájárult a sportoló bajnoki címének megszerzéséhez.” -kezdte értékelését Tóth József edző. „Nagyon örülök annak, hogy a gyöngyösi főpróba után az előadás is kiemelkedően sikerült. Az elmúlt évek OB kudarcai után most Fortuna is ránk mosolygott. Nagyon szép hétvége volt, remélem a folytatás is hasonlóan jó lesz.”- fejezte ki reményét a kitűnő szakember.

Kapcsolódó hírek