Ugrás a tartalomhoz

Kitüntetések a Város Napján (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Tóth Sándorné, a „Mezőkövesd közneveléséért” díjat, Csirmaz István és a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete a „Mezőkövesd Városért” kitüntető címet kapta meg, Kratochvil András, Hadobás Dávid, Csörgő Kristóf és Radványi Zita pedig az „Év diákja” elismerésben részesült a Város Napja alkalmából szervezett ünnepségen, július 1-jén.

 
 
A ceremóniát koszorúzás előzte meg a Mátyás király szobornál, ahol dr. Fekete Zoltán, városunk polgármestere, a képviselő-testület tagjai, valamint testvérvárosainkból érkező delegációk helyezték el a koszorúkat. Ezt követően a Közösségi Házban folytatódott az ünnepség, ahol dr. Fekete Zoltán beszéde után átadták az „Év diákja” kitüntetéseket, amelyeket idén Kratochvil András, Hadobás Dávid, Csörgő Kristóf és Radványi Zita kapta meg. 

Kratochvil András a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnáziumának 10. osztályos tanulója, kimagasló tanulmányi eredményén túl meghatározó alakja az osztály és az iskola diákközösségének. 

Hadobás Dávid, a Széchenyi István Katolikus Középiskola 10. osztályos tanulója, tanulmányi munkája kiváló, minden félévben „Széchenyi ösztöndíj”-ban részesült, tanulmányi eredményeinek és közösségi munkájának elismeréseként. Országos, megyei és iskolai versenyeken kitűnő eredménnyel szerepelt. 

Csörgő Kristóf, a MÁIAMI Mező Ferenc Tagiskolájának 7. osztályos diákja. Kitűnő tanuló, minden tanórára lelkiismeretesen felkészül, az órákon rendkívül aktív. Iskolai feladatai mellett kézilabdázik, ebben a sportban is rendkívül eredményes. Két tanévben is megkapta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Jó tanuló-jó sportoló kitüntetését. 

Radványi Zita, a MÁIAMI Szent Imre tagiskolájának 7. osztályos tanulója. Magatartása és szorgalma az első osztálytól kezdve példás, kitűnő tanulmányi eredmény jellemzi. Társaival, tanáraival szemben tisztelettudó, segítőkész, aktív tagja a közösségnek. A Diákönkormányzat munkájában is szívesen részt vesz, minden rá bízott feladatot magas színvonalon teljesít. 

A „Mezőkövesd Közneveléséért” kitüntető díjat Tóth Sándorné, a Mezőkövesdi Óvoda és Bölcsőde Móra Ferenc úti Tagóvodájának vezetője kapta meg. 

TÓTH SÁNDORNÉ Pályáját a mezőkövesdi V. sz. Napköziotthonos Óvodában kezdte, 1979 óta jelenlegi munkahelyé óvónőként, vezetőhelyettesként, majd 2003-tól tagintézmény vezetőként dolgozik. Pedagógiai munkáját 40 éve töretlen lendülettel, lelkiismeretesen, odaadással végzi. Hosszú éveket dolgozott gyermekcsoportban. Nyitott az eredményességet növelő, új elképzelésekre, gyakorlati megoldásokra. Kiemelkedő az óvodai játék területén végzett tevékenysége. Az évtizedeken át tartó becsületes, lelkiismeretes, áldozatkész munkáját ismerték el a díjjal. 

A „Mezőkövesd Városért” kitüntetést a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete kapta, az egyesület képviselője, Bukta László vette át a díjat. 

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZőKÖVESDI EGYESÜLETE Az 1995-ben alakult szervezet segítséget nyújt a fogyatékkal élő felnőtt és fiatalkorú lakosság problémáinak megoldásában. Munkájukat 4 kistérségben (Mezőkövesd, Mezőcsát, Tiszaújváros és Emőd), 39 településen végzik. Az egyesület kapcsolatai, megjelenése, programjai és közösen végzett tevékenységei más szervezetekkel igen magas szintűek. Több országos, megyei és helyi civil szervezettel, önkormányzattal, munkáltatóval működnek együtt, valamint az egyesület tagja több országos, regionális hálózatnak, kistérségi társulásnak is. Az egyesület tagjainak önzetlen, kitartó, áldozatkész munkájának elismeréseként ítélték oda a kitüntetést.

„Mezőkövesd Városért” kitüntetést adományozott a képviselő-testület továbbá Csirmaz István részére.

CSIRMAZ ISTVÁN 1983. szeptember 1-jén kezdte meg munkáját a Mezőkövesdi Szakképző Iskolában szakmai tanárként. Később a gépész munkaközösség irányítását kapta meg, emellett a Mezőkövesden működő Gépmúzeumban is aktívan tevékenykedett, majd később a Mezőgazdasági Gépmúzeumért Alapítvány kuratóriumi elnöke lett. Máig az alapítvány egyik legtevékenyebb, fáradtságot nem ismerő, töretlen lelkesedésű tagja. 2006. augusztus 1-től a Széchenyi István Szakképző Iskola igazgatója. Aprólékos munkával a legelemibb dolgokat is átvizsgálta és ezek alapján szervezte át az iskola működését.         Magas színvonalon végzett munkája, kitartása, mindig és mindenben töretlen lelkesedése sokunk példája lehet. Kitartó, lelkiismeretes és a város érdekében végzett önzetlen munkája elismeréseként kapta meg a díjat.

Az ünnepség zárásaként Mezőkövesdért és lakóiért tartottak szentmisét a Szent László templomban.

D.A.

Kapcsolódó hírek