Ugrás a tartalomhoz

Képviselő-testületi ülés szeptember 28-án

Mezőkövesd hírei

Hat, illetve nyolc évfolyamos képzés is lehet a jövőben a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában. Egyebek mellett ennek lehetőségéről is döntött városunk képviselő-testülete szeptember 28-ai ülésén. 

 

 

 

 

Az ülés elején a napirendi pontok elfogadását követően az Önkormányzat által kiírt „Tiszta udvar, rendes ház” városszépítő programot értékelték, illetve a nyolc díjazott számára átadták a „Tiszta udvar, rendes ház” feliratú táblát, illetve a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. által felajánlott 6000 forint értékű vásárlási utalványt. 

A díjátadást követően az önkormányzat költségvetési, valamint a városi piac és vásár fenntartásáról és használatáról szóló rendeletét is tárgyalták. Az ülés egyik legfontosabb témája a 6, illetve 8 évfolyamos képzés elindításának engedélyezése volt az idén 100 éves Szent László Gimnáziumban. 

Az ülés második felében a Városi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde óvoda alapító okiratának módosításáról, valamint a maximális csoportlétszám átlépésének engedélyezését is megszavazták a városatyák. Emellett elfogadták a Mezőkövesdi Civil Szövetség tevékenységéről szóló tájékoztatót, valamint a Kaló család emlékére állított emléktábla adományozását is.

Kapcsolódó hírek