Ugrás a tartalomhoz

Újabb remi

Mezőkövesd hírei

Dunakanyar-Vác – Mezőkövesd-Zsóry SE 1-1 (1-0)

Zsinórban a harmadik bajnoki mérkőzésén osztozott meg a pontokon városunk felnőtt labdarúgócsapata. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 7. fordulójában a 15. helyen álló dunaparti gárdához látogattak Sivákék október 1-jén.

Labdarúgóink a győzelem megszerzésének reményében utaztak Pest megyébe, miután Elekék a legutóbbi három bajnoki találkozón összesen két pontot szereztek. Az összecsapás a várakozás és a papírforma ellenére nagyon rosszul kezdődött csapatunk számára. A mérkőzés 3. percében a hazaiak támadhattak, amikor is Michellel szemben Ur szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amire a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Rábold végezte el és a játékos magabiztosan lőtt a jobb felső sarokba. A vezetés megszerzése után is a hazaiak maradtak lendületben, majd az első negyedóra végén Bogdány szabadrúgását hárította szép vetődéssel Borszéki. A folytatásban mindkét oldalon adódott lehetőség a gólszerzésre. A legnagyobb helyzet Hamar nevéhez fűződik. A kövesdi támadó közelről leadott lövését a gólvonalról vágták ki a váci védők a 25. percben.

A második felvonás első említésre méltó eseményét Bagi távoli bombája jelentette, azonban a középpályás kísérlete elkerülte a hazai ketrecet. Ezt követően csapatunkból Enescu, míg a vendéglátóktól Michel és Arany szerezhetett volna gólt, de a lehetőségek ezúttal is kimaradtak. A 65. percben ellenben ledolgozták hátrányukat labdarúgóink, miután Bogdány szerzett labdát a hazai tizenhatosnál majd kitűnő ütemben passzolt Hamarhoz, aki mintegy 16 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. Együttesünk a gól után nyomasztó fölénybe került és futószalagon követték egymást a kövesdi lehetőségek. A 72. percben tovább nőttek Vámosiék esélyei a győzelem megszerzésére, miután Páles utolsó emberként rántotta le Bogdányt, amiért a játékvezető egyből piros lapot adott a vétkes hazai játékosnak. A hátralévő időben előbb a váci Rábold lövését fogta Szántai, míg a túloldalon Enescu és Török járt közel a gólszerzéshez, azonban egyikük sem tudta átjuttatni a labdát a gólvonalon. A találkozó utolsó percében Jeremiás elegáns emelése csattant a felső lécen, így az eredmény már nem változott a lefújásig. 

Labdarúgóink immár négy mérkőzés óta nyeretlenek a bajnokságban, így Sivákék 7 forduló után az 5. helyen állnak a tabellán 12 ponttal. A listavezető Szolnok öt ponttal előzi meg Zováthékat. Együttesünk ezen a héten kétszer is pályára lép tétmérkőzésen. Lakatosék elsőként a DVSC-TEVA vendégei lesznek a Ligakupa 3. fordulójában. A találkozót október 5-én, szerdán 15 órától rendezik meg Debrecenben. A bajnokságban legközelebb a REAC gárdája látogat Mezőkövesdre. Az összecsapás október 9-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Dunakanyar-Vác – Mezőkövesd-Zsóry SE 1-1 (1-0)
Vác, 300 néző. 
Játékvezető: Garcia

Vác: Borszéki – Hegedűs, Páles, Juhász, Szabados (Frányó, 46.) – Rábold, Albert, Króner, Michel – Gulyás (Arany, 33.), Andrejcsik (Tányéros, 73.)vezetőedző: Szabados György.
Mezőkövesd: Szántai – Ur, Vámosi, Kaszás, Sivák – Bagi, Zováth (Török, 60.), Irhás (Enescu, 47.), Jeremiás – Bogdány (Palásthy, 80.), Hamar vezetőedző: Huszák Géza.

Gólok: Rábold (3.p, 11-esből), illetve Hamar (65.p)
Kiállítva: Páles (72.p, Dunakanyar-Vác)

Kapcsolódó hírek