Ugrás a tartalomhoz

A Fradi győzött

Mezőkövesd hírei

Ötgólos vereséget szenvedett a Mezőkövesd Zsóry FC a Ferencvárosi TC vendégeként lejátszott bajnoki mérkőzésen július 30-án.

 

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában megrendezett találkozó rosszul kezdődött csapatunk számára, ugyanis Amadou egy szép akció végén már a 9. percben előnyhöz juttatta a hazai együttest. Négy perccel később nagy egyenlítési lehetőség adódott csapatunk előtt, azonban Strestík 12 méteres lövése centikkel elkerülte a Ferencváros kapuját. Negyedóra elteltével egy baloldali beívelés után Priskin csúsztatott fejjel kevéssel a kapu fölé, majd a 25. percben Rui Pedro közeli fejese kerülte el a kövesdi kaput. Újabb egy perc elteltével megduplázta előnyét a Fradi, Csernik beadását követően ismét Amadou volt közelről eredményes. Alig 3 perccel később Amadou huppant a földre Farkas szorításában a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítélt a zöld-fehérek javára, amit Varga magabiztosan értékesített. A hajrában csapatunk játszott veszélyesebben. A 36. percben Tóth szabadrúgása szállt el a hazai kapu fölött, a 41. percben Brasen életerős lövését hárította Dibusz, míg a 43. percben Koszta 25 méteres kísérlete suhant el a Fradi kapuja mellett. 
Együttesünk az 50. percben ismét közel járt a gólszerzéshez, de Strestík szabadrúgása néhány centivel elkerülte a ketrecet. Három perccel később tovább nőtt a különbség, Rui Pedro átadását követően Varga talált be 12 méterről. A 64. percben Csernik 10 méteres lapos lövését védte elvetődve Tujvel, a túloldalon 6 perccel ezután Cseri távoli próbálkozását hárította Dibusz, majd ugyanebben a percben Koszta fejese zúgott el a ferencvárosi kapu mellett. A 80. percben Koszta szépíthetett volna, azonban a 15 méteres kísérletét Dibusz óriási bravúrral megfogta. A végeredményt Böde állította be a 90. percben, a hazaiak csatára Lovrencsics átadását követően néhány lépésről lőtt a kapuba. A találkozó eredménye: Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 5-0.
Labdarúgóink 6 ponttal a 3. helyen állnak a tabellán, a bajnokságot a 7 pontos Diósgyőr vezeti 3 forduló után. A Mezőkövesd Zsóry legközelebb augusztus 6-án, vasárnap 18 órától lép pályára, amikor is a Videoton FC érkezik majd városunkba.

Kapcsolódó hírek