Ugrás a tartalomhoz

Vereség gyenge játékkal (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC - FTC PLER 22-31 (5-18)

Nagy arányú vereséget szenvedett városunk felnőtt kézilabdacsapata az első osztályú bajnokságban. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 6. fordulójában Bécsiék az egyre jobb formába lendülő fővárosi alakulatot látták vendégül október 1-jén.

Az összecsapás első perceiben a vendégek állva hagyták kézilabdázóinkat. Pálosék alig 5 perc alatt 4-0-ás vezetésre tettek szert, de Morváéknak ekkor még sikerült válaszolniuk, miután zsinórban háromszor is bevették a látogatók kapuját. A kövesdi felzárkózás után, újra a vendégek játszottak hatékonyabban. Bakosék újabb öt találatára hazai részről nem érkezett válasz, így ismét jelentősen megnőtt a két csapat közötti különbség. Rosta István vezetőedző időt kért, de ez sem bizonyult hatásosnak, Zsiga Gyula csapata tovább növelte előnyét a folytatásban. Az MKC indiszponáltan, elképzelés és átütőerő nélkül kézilabdázott, így nyolc perccel a félidő vége előtt a vendégek „rászámoltak” Korsósékra, ekkor 15-5 állt az eredményjelzőn. Együttesünk ezután sem talált ellenszert a látogatók játékára. Feketéék 13 perces gólcsendje, valamint a védekezésben mutatott hibák miatt gyakorlatilag az első félidő után eldőlt a két pont sorsa. 

A második játékrészben ott folytatódott a találkozó ahol az első véget ért. A vendégek lendületesen és taktikusan játszottak, így tovább nőtt a csapatok közötti távolság. Lendvayék a 47. percben a 20 gólos előny megszerzéséhez is nagyon közel kerültek, ekkor már 28-10 volt az állás. A hátralévő 10 percben főként a kispadról beszálló játékosok szerepeltek a fővárosiaknál, akik ezt követően főként Pallag védéseinek, valamint Németh és Molnár góljainak köszönhetően elveszítették az addig megszerzett előnyük felét. Az MKC ugyan fölényesen megnyerte az összecsapás utolsó 12 perces szakaszát, de Gyuriséknak egy pillanatig sem volt esélyük a pontszerzésre ezen az estén.

Kézilabdázóink 6 forduló után továbbra is a 11. helyen állnak a tabellán pont nélkül. Együttesünk legközelebb a B. Braun Gyöngyös otthonában vendégeskedik október 8-án, szombaton. A szomszédvárak presztízsrangadóján 17. 15-kor indul majd útjára a labda a Heves megyei településen. A mérkőzést a Sport Klub TV élőben közvetíti!

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - FTC PLER 22-31 (5-18)

Mezőkövesdi Városi Sportcsarnok, 700 néző, 
játékvezetők: Kékes Csaba és Kékes Pál

Mezőkövesdi KC: Pallag – Lezák 1, Korsós 1, Rosta M., Gyuris 1, Nyikes, Németh T. 7 (1). Cs: Holló (kapus), Bécsi 1, Szabó T. 1, Kiss G., Morva, Molnár F. 5, Fekete 1 (1), Kupi 2, Barta 2 vezetőedző: Rosta István
FTC-PLER: SZÉKELY – Bendó 2, Balázs 2, KOCSI 6, Bakos 4, LENDVAY 4, PÁLOS 5 (1). Cs: KOMINEK (kapus), Bak, Rév 1 (1), Hajdu, Mazák 1, Marczinkó 1, Pozsgai 1, Mikita 1, Kis G. 3 vezetőedző: Zsiga Gyula

Hetesek: 3/2, illetve 4/2
Kiállítás: 10, illetve 14 perc 
Eredmény alakulása: 5.p 1-4, 8.p 3-4, 14.p 3-9, 20.p 5-13, 26.p 5-16, 36.p 7-20, 41.p 10-23, 50.p 15-30,

Kapcsolódó hírek