Ugrás a tartalomhoz

Kiadós vereség

Mezőkövesd hírei

DVSC-TEVA – Mezőkövesd-Zsóry SE 6-0 (2-0)

Fölényes győzelmet aratott az élvonalban szereplő hajdúsági együttes városunk felnőtt labdarúgói ellen a Ligakupa E csoportjának 3. fordulójában.

Az október 5-én megrendezett találkozó eleje nagyban hasonlított a Vácott lejátszott bajnoki mérkőzéshez, ugyanis labdarúgóink rosszul kezdték a 90 percet. A mérkőzés 3. percében Ur csúnyán megrúgta a hazaiak villámgyors csatárát Lucast, amiért a játékvezető azonnal kiállította a kövesdi védőt, így nagyon korán létszámhátrányba kerültek a mieink. A hazaiak támadója az ápolást követően visszatért a pályára és a 23. percben megszerezte a vezetést csapatának. Az első 20 perc nyomasztó hazai fölénye után kiegyenlítettebb lett a játék, ennek ellenére a 42. percben ismét debreceni gónak örülhettek a Loki drukkerei, miután Zahovaiko vette be Ficsór kapuját a 42. percben.

Fordulás után alig hét perc elteltével Ferenczi növelte tovább a különbséget, míg két perccel később Lucas szerezte meg második találatát, így szűk egy órányi játék után eldőlt a 3 pont sorsa. A hátralévő időben Enescuék is több helyzetet kidolgoztak a Loki kapuja előtt, de a lehetőségeket nem tudták gólra váltani. A mérkőzés hajrájában még rátett egy lapáttal a hajdúsági gárda és előbb Zahovaiko 84. percben lőtt találatával duzzasztották a hazai előnyt, míg a kegyelemdöfést Ferenczi adta meg, aki az utolsó előtti percben állította be a 6-0-ás végeredményt. Labdarúgóink a mérkőzés nagy részében alárendelt szerepet játszottak az Otp Bank Liga listavezetőjének vendégeként, de ehhez hozzájárult, hogy a Vámosiék nagyon korán létszámhátrányba kerültek. 
Labdarúgóink továbbra is az utolsó helyen tanyáznak a Ligakupa E csoportjában 1 ponttal. A listavezető Debrecen 7 pontos, míg az eggyel kevesebb találkozón pályára lépő DVTK 3, a Vasas pedig 2 egységgel áll a kvartettben. A DVTK – Vasas Híd mérkőzést csütörtökön 18 órától rendezik meg Miskolcon. Elekék legközelebb a REAC ellen játszanak bajnoki mérkőzést Mezőkövesden október 9-én 15 órától, míg a Ligakupában a DVSC-TEVA lesz a következő ellenfél hazai környezetben. A mérkőzés október 12-én, szerdán 15 órakor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
 
DVSC-TEVA – Mezőkövesd-Zsóry SE 6-0 (2-0)
Debrecen, 1200 néző
játékvezető: Farkas (Kelemen, Borzó) 

DVSC: Verpecz- Bernáth, Mijadinoski, Mardare, Fodor- Nikolov (Spitzmüller 68.), Marcolini (Dombi 56.), Alisic, Illés (Ferenczi 44.)-Szilágyi (Nikolic 58.), Zahovaiko

MSE-Zsóry: Ficsór-Nagy P., Kaszás, Elek (Sebe 46.), Ur- Lakatos, Zováth (Bagi 57.), Enescu(Olasz 46.), Jeremiás-Török (Lipusz 30.), Husanik (Palásthy 46.)
Kiállítva: Ur László (4. perc -Mezőkövesd)
Gsz.:Marcolini (2),Zahovaiko (2), Ferenczi (2)

Kapcsolódó hírek