Ugrás a tartalomhoz

BIKESAFE

Mezőkövesd hírei

Kerékpár-regisztrációs sátorral várják az érdeklődőket a rendőrség szakemberei szeptember 16-án 10 és 15 óra között a Kavicsos-tó és Szabadidőparknál, a Tour de Mezőkövesd rendezvényen. Az akció célja a a biciklilopások megelőzése: a járművek adatait ugyanis az országos BIKESAFE digitális rendszerbe töltik fel, mely valamennyi rendőri szerv számára elérhető.

KERÉKPÁR TULAJDONOSOK FIGYELEM! 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében éves szinten pár száz, országosan mintegy 10.000 db kerékpárlopás történik. Nagyrészük azonosítatlan, ezért ritkán kerül vissza tulajdonosához.  Néhány lopott kerékpár minden évben megkerül, de nyilvántartás nélkül nem lehet tudni ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni.
A kerékpárlopások megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpár-regisztrációs bűnmegelőzési programot hirdetett meg.

A program célja: a Rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett / ellopott kerékpárjaik megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válik. 

Éljen Ön is a lehetőséggel!
 
A regisztráció menete:
Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek rögzítésével (márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.).
A regisztráció során max. 10 db fénykép készül a kerékpárról.
A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor.

A rögzített adatok az országos BIKESAFE digitális rendszerbe kerülnek feltöltésre, ami valamennyi rendőri szerv számára elérhető.

A rendőrség szakemberei sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a következő mezőkövesdi helyszínen, ahol keressék a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kerékpár-regisztrációs sátrát! 

Helyszín: Mezőkövesd, Kavicsos-tó és Szabadidőpark
(„TOUR de Mezőkövesd” program keretén belül)
Időpont: 2017. szeptember 16. (szombat) 10.00-15.00 óra

B-A-Z MRFK Bűnmegelőzési Osztály

Kapcsolódó hírek