Ugrás a tartalomhoz

Zenés évkezdés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kinyitotta kapuit az új tanévre az Alapfokú Művészeti Iskola. Az évnyitó szeptember 5-én zajlott a Közösségi Házban.

Az 54. tanév kezdődött meg a zeneiskolában, a nyitó ünnepség hagyományosan egy kis koncerttel kezdődött, egy népdalt, valamint egy-egy csellón és furulyán előadott zeneszámot hallhatott a közönség. A tanulók műsora után Mozerné Horga Stefánia tagintézmény-vezető köszöntötte a diákokat és szülőket, valamint a tantestület tagjait. 2017-ben Kodály Zoltán emlékére meghirdetett jubileumi évet ünnepeljük: Kossuth-díjas zeneszerzőnk 50 éve hunyt el. Beszédében a tagintézmény-vezető a szerző szavait idézte: „a zene…. lelki erőforrás, amelyet minden művelt nemzet igyekszik közkinccsé tenni, kapja meg belőle részét minden magyar gyermek…”. 

 

 
Az intézmény az új tanévben két új telephellyel kezdi meg működését, Szomolyán furulya és klarinét szak, valamint egy művészeti csoport indult, Mezőkeresztesen pedig zongorát, hegedűt, gitárt és szintetizátort oktatnak majd, illetve mindkét helyen a szolfézs is szerepel az órarendben mint kötelező tárgy. 
Mezőkövesden a művészeti képzésekre még várják a gyerekeket, a héten van lehetőségük jelentkezni. Az évnyitó keretében Mozerné Horga Stefánia megragadta az alkalmat és a közelgő rendezvényeikről is tájékoztatta a hallgatóságot. Szeptember 23-án templomi koncertet adnak, valamint tehetségnapot szerveznek a cselló tanszak közreműködésével. A zene világnapja alkalmából szeptember 29-én hangversenyt tartanak a zeneiskolában, október 2-án pedig flashmob koncerteket terveznek a város különböző pontjaira. 
Gál János, a MÁIAMI intézmény vezetője minden diáknak kellemes tanévet kívánt és elmondta, azt szeretné, ha örömmel térnének haza a zenei és művészeti órákról.

D. Anett

Kapcsolódó hírek