Ugrás a tartalomhoz

Magyar Kupa: Jön a címvédő!

Mezőkövesd hírei

A címvédő Kecskeméti TE csapata ellen küzdhet meg a továbbjutásért Mezőkövesd-Zsóry SE felnőtt labdarúgó együttese a Magyar Kupában. Az országos főtábla 4. fordulójában a legjobb 16 közé jutásért mérkőznek meg egymással a csapatok október 26-án.

Az MLSZ székházában október 5-én megrendezett sorsolás után eldőlt, hogy Sivákék a tavalyi Magyar Kupa kiírás győztesével csaphatnak össze Mezőkövesden. Tomiszlav Szivics csapata május 18-án a bajnok Videoton együttesét győzte le a döntőben 3-2-re, ennek köszönhetően története során először hódította el a rangos serleget. A gárda ráadásul ősszel az Európa Liga küzdelemsorozatába is belekóstolhatott. Lencséék a nemzetközi szereplés miatt csak ebben a körben kapcsolódnak be a Magyar Kupába az idei kiírásban. 


Ami a Kecskemét bajnoki szereplését illeti, a lila-fehérek 11 fordulót követően a 7. helyen állnak az OTP Bank Ligában 16 ponttal. Labdarúgóink október 26-án, szerdán 14 órakor csapnak össze a Bács-Kiskun megyei alakulattal a Városi Sportpályán. Abban az esetben, ha döntetlennel zárul a mérkőzés, hosszabbítás, majd büntetőpárbaj dönt a legjobb 16 közé jutásról. A párharcok győztesei már oda-visszavágós formában fognak dönteni a következő fordulóban. A hivatalos játéknapok november 30-a és/vagy december 3., vagy december 10.

A Magyar Kupa országos főtábla 4. fordulójának párosításai:

Október 25. (kedd) 14 óra:
Veszprém–Haladás
Kaposvár II–Gyirmót
BKV Előre–Diósgyőr

Október 26. (szerda) 14 óra:
Mezőkövesd-Zsóry SE–Kecskeméti TE
Kozármisleny–Siófok
Tatabánya–Videoton
Jánossomorja–Győri ETO
RKSK–Kaposvár
Csákvár–Pécs
Baja–Pápa
Cegléd–Debrecen
Szolnok–Ferencváros
Putnok–Paks
Szigetszentmiklós–Újpest
Békéscsaba–Vasas
Balmazújváros–MTK

Kapcsolódó hírek