Ugrás a tartalomhoz

Három fővárosi gól, három kövesdi pont (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei
Mezőkövesd-Zsóry SE – REAC 2-1 (1-0)

Négy nyeretlenül megvívott összecsapás után újra győzött városunk felnőtt labdarúgócsapata a bajnokságban. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 8. fordulójában rangadó várt Sivákékra, ugyanis az 5. helyen álló együttesünk a 6. pozícióban tanyázó fővárosi gárdát látta vendégül október 9-én. 

A mérkőzés remekül kezdődött Zováthék számára, hiszen labdarúgóink már a 4. minutumban előnybe kerültek, miután Irhás beadását Kornis továbbította a saját kapujába. A gól után is nagy elánnal futballoztak Szabados György tanítványai. Csapatunk pénteken kinevezett vezetőedzője elégedett lehetett az első negyedórában nyújtott játékkal, mivel Bogdányék ötletesen és lendületesen játszottak. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a találkozó és a vendégek is bátran támadtak, azonban a kövesdi védelem kivétel nélkül hárította a vendégek veszélyes próbálkozásait. A játékrész hajrájában is mindkét oldalon adódtak lehetőségek a gólszerzésre, majd nehéz helyzetbe kerültek Cseriék, mivel egy középpályán teljesen feleslegesen elkövetett szabálytalanság után Jovánczai megkapta a második sárga lapját a mérkőzésen, így emberhátrányba kerültek a látogatók a 44. percben.

Fordulás után újra nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe Jeremiásék, ennek köszönhetően több nagy lehetőség is kialakult a REAC kapuja előtt. A nagy nyomás az 52. percben góllá érett, miután Hamar beadása Menyhérten irányt változtatott és a menteni igyekvő Szentpéteri mellett átvánszorgott a gólvonalon, úgy, hogy a hálóőr még hozzáért a labdához. A második gól után ismét kiegyenlítődött a játék és a csapatok újra felváltva dolgoztak és hagytak ki helyzeteket. A mérkőzés 69. percében felcsillant a pontszerzés lehetősége a vendégek előtt, miután a csereként beállt Nyerges a kapunak háttal fejelt a labdába, ami Szántai mellett, illetve felett behullott a hosszú sarokba. A találkozó utolsó 20 percében a REAC fölénybe került, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani a kövesdi kapu előtt, így az eredmény már nem változott a lefújásig. Együttesünk több mint egy hónap -szeptember 3-a- után tudott újra győzelmet aratni a pontvadászatban. Labdarúgóink a sikernek köszönhetően megerősítették helyüket az élbolyban és a Debrecenben 2-1-es vereséget szenvedő Szolnok botlása után faragtak hátrányukból az előző fordulóhoz képest. Elekék 8 fordulót követően az 5. helyen állnak a tabellán 15 ponttal. Csapatunk hátránya 3 pont az éllovas Békéscsabával és 2 egység a második Szolnokkal szemben.

Felsőházi rangadó Szolnokon

Vámosiék legközelebb az ezüstérmes helyen álló Szolnok vendégeként játszanak majd felsőházi rangadót. A mérkőzés október 15-én, szombaton 14.30-kor kezdődik Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelyén. A Szolnok elleni találkozó előtt 3 nappal a Ligakupa 4. körében is pályára lépnek labdarúgóink a DVSC-TEVA ellen hazai környezetben október 12-én szerdán. A mérkőzés 15.00-kor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE - REAC 2-1 (1-0)
Mezőkövesd, 800 néző, vezette: Oláh (Márton, Kovács II.)

MSE
: Szántai - Ur (Nagy 24.p), Vámosi, Elek, Kaszás, Bogdány, Zováth, Irhás (Bagi 89.p), Lipusz (Husaník 79.p), Jeremiás, Hamar. Vezetőedző: Szabados György

REAC: Szentpéteri - Kovács, Menyhért, Cseri, Tóth (Gáspár 85.p), Kiss (Hibó 80.p), Menyhárt, Jovánczai, Kornis, Sós (Nyerges 59.p), Böőr. Vezetőedző: Mátyus János
Gólok: Kornis (4.p), Menyhért (52.p)(mindkettő öngól) ill. Nyerges (69.p)
Kiállítva: Jovánczai (44.p)

Kapcsolódó hírek