Ugrás a tartalomhoz

Egy gól döntött (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE – DVSC-TEVA 0-1 (0-1)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt csapata a Ligakupa 4. fordulójában.
Nehéz mérkőzés várt labdarúgóinkra, hiszen a nagyszerű formában lévő hajdúsági gárda látogatott Mezőkövesdre október 12-én.

Az OTP Bank Liga listavezetője egy héttel ezelőtt 6-0-ás győzelmet aratott Sivákék ellen Debrecenben, így Szabados György tanítványai elsősorban a tisztes helytállás reményében léphettek pályára a „visszavágón”. A találkozó első 10 percében a vendégek játszottak aktívabban, ennek eredményeként többször eljutottak a kövesdi kapuig. Ramosék a nagy fölény és a helyzetek ellenére nem tudták megszerezni a vezetést. Csapatunk sikeresen átvészelte a kritikus időszakot és ezután jelentősen feljavult a játéka. A kövesdi játékosok többször is helyzetbe kerültek, de a lehetőségekből nem született gól. A játékrész 43. percében egy kövesdi labdaszerzést követően Irhás hátrapasszolt labdáját lefülelték a vendégek és Rezes góljával megszerezték a vezetést.

Fordulás után öt perc alatt kétszer is nagy gólszerzési lehetőséghez jutottak Palásthyék, de egyenlíteniük nem sikerült. A továbbiakban alaposan visszaesett a játék színvonala, főként a két 16-os között pattogott a labda, helyzet csak elvétve alakult ki a kapuk előtt. A második félidőben mindkét vezetőedző kihasználta a cserelehetőségeit, de a frissen beállt játékosok nem tudták felpörgetni a játékot, így az eredmény nem változott a lefújásig. A hajdúsági együttes újabb győzelmével nagy lépést tett a legjobb 8 közé kerüléshez. 

A Ligakupa E csoportjának másik összecsapásán a Vasas-Híd - DVTK találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A csoportot a DVSC-TEVA vezeti 10 ponttal a 7 egységgel rendelkező DVTK, a 3 pontos Vasas-Híd és az 1 ponttal negyedik helyen álló Mezőkövesd előtt. Együttesünk legközelebb a DVTK-t látja vendégül a sorozatban. Az utolsó előtti forduló mérkőzését november 5-én rendezik meg a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE – DVSC-TEVA 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 300 néző
játékvezető: Kovács J. Zoltán (Takács Gábor, Gyűrűsi Gábor)
 
Mezőkövesd: Ficsór – Nagy P. (Sebe 86.), Vámosi (Elek 46.), Lakatos, Kaszás – Husanik (Gallik 86.), Irhás (Zováth 46.), Bagi, Lipusz (Sivák 46.) – Enescu, Palásthy vezetőedző: Szabados György

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mardare (Ludánszki 58.), Nikolov – Lucas (Sigér 62.), Ramos, Alisic, Ferenczi (Vinicius 58.) - Zahovaiko (Mokánszki 74.), Rezes (Csorba 58.) vezetőedző: Kondás Elemér
Gól: 0-1 Rezes (43.)

 
A Ligakupa E-csoportjának állása:
1.
 
 
 
DVSC-TEVA
 
4
 
 
3
 
 
1
 
 
0
 
 
12
 
 
4
 
 
8
 
 
10
 
 
 
 
 
 
2.
 
 
 
DVTK
 
4
 
 
2
 
 
1
 
 
1
 
 
9
 
 
3
 
 
6
 
 
7
 
 
 
 
 
 
3.
 
 
 
VASAS-HÍD
 
4
 
 
0
 
 
3
 
 
1
 
 
6
 
 
9
 
 
-3
 
 
3
 
 
 
 
 
 
4.
 
 
 
MEZőKÖVESD-ZSÓRY
 
4
 
 
0
 
 
1
 
 
3
 
 
2
 
 
13
 
 
-11
 
 
1
 
 
 
 

Kapcsolódó hírek